Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan ek MTV açıklaması

Yayın tarihi: 6 Eylül 2023 Çarşamba 1:46 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2023 Çarşamba 1:46 pm

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi‘nin (MTV) 2023 yılı birinci taksitinin bugün gün sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı sosyal medyadaki iddialar üzerine ek MTV’le ilgili açıklama yaptı.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), “Ek MTV’yle ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne açılan davada henüz herhangi bir karar verilmemiştir” dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesinde yer alan açıklamada, ek MTV’nin, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen, 11 ilde geniş çaplı yıkıma sebep olan ve yaklaşık 13 milyon insanın hayatını etkileyen deprem felaketinin getirdiği zararların telafisinde kullanılmak üzere ihdas edilmiş yeni bir vergi olduğuna işaret edildi.

Söz konusu verginin Anayasa Mahkemesi’nce iptal edildiği yönünde yanlış ve yanıltıcı haberler yapıldığına işaret edilen açıklamada “Ek MTV’yle ilgili olarak Anayasa Mahkemesine açılan davada henüz herhangi bir karar verilmemiştir. Mükelleflerimizin gerçek dışı haberlere itibar etmemeleri ve ödeme süresi içinde ödemelerini yapmalarının menfaatleri gereği olduğunu önemle hatırlatırız” denildi.

Söz konusu verginin 31 Ağustos olan birinci taksitinin ödeme süresinin, ödemelerde kolaylık sağlanması amacıyla uzatıldığının anımsatıldığı açıklamada, söz konusu sürenin bugün gün sonunda dolacağı aktarıldı.

Danıştay hakimi ek MTV için dava açtı

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV ilk taksit ödemesinde son gün