Şoförün ifadesi ve son detaylar ortaya çıktı! Katliam otobüsü 130 kilometre hızla geldi

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 9:46 am - Güncelleme: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 1:49 pm

Gaziantep’te 20 kişinin öldüğü kazayla yapılan ilgili ilk tespitler ortaya çıktı. Jandarmanın yaptığı ilk incelemede otobüsün hızının 130 km olduğu ve 307 metrelik bir fren izi olduğu belirlendi. Mardin Derik’te 20 kişinin öldüğü kazaya karışan TIR şoförü ise 27 ton yük yüklediklerini ve frenlerin tutmadığını söyledi.

Gaziantep’te cumartesi sabah saatlerinde başka bir kazaya yardım için yol kenarında bulunan ekiplere, yan yatan bir yolcu otobüsü çarptı. Kazada 20 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi de yaralandı.

Sabah’ta yer alan habere göre; jandarma ekipleri yaptığı ilk incelemede 307 metre fren izi olduğunu belirledi. 110 km hız sınırı bulunan yolda otobüsün hızının da 130 km olduğu tespit edildi.

Kaza sonrası nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen şoföre A.M.; ilk ifadesinde kaza anında fren yapıp yapmadığını hatırlamadığını belirtirken şu ifadeleri kullanmıştı:

“Saat 10.00-11.00 sıralarında Nizip’te bir tesiste tekrar mola verdik. Mola esnasında otobüsün şoför koltuğuna geçtim. V.Ö. ise yeniden istirahate ayrıldı. Tam bilememekle beraber 100-110 kilometre hızla seyir halindeydim. Tüm yolculuk esnasında yanımızda muavinimiz B. bulunmaktaydı. B. de ara ara istirahate çekildi ama en son tesislerde o da benimle beraber uyanıktı. Ben otobüs sürüşünü yaptığım sırada muavinimiz B. de anımsadığım kadarıyla yolcularımızla ilgileniyordu. Bu şekilde yaklaşık 15 kilometre ilerledikten sonra bir kaza olduğunu gördüm. Yol üzerinde modelini anımsayamadığım 3-4 otomobil, bir itfaiye aracı, bir ambulans vardı. Anladığım kadarıyla bir kaza olmuştu ancak kaza aracını ve kazayı tam anımsayamıyorum.”

Gaziantep’te katliam gibi kaza! 16 kişi yaşamını yitirdi, onlarca yaralı var

‘KENDİMİN ÖLMESİNİ TERCİH EDERDİM’

Emniyet şeridinin hemen yanında bulunan birinci sağ şeritte ilerlediğini anlatan M.A, şunları söyledi:

“Tahminen 20-30 metre kala önümde kaza yapan araçları, ambulansı ve itfaiye aracını fark ettim. Bu araçları 20-30 metre kala görmüş olma nedenimi şu an açıklayamıyorum. Ancak yol biraz virajlıydı ve gittiğim şeritte hafif tepelik vardı. Belki de bu nedenle araçları ve kazayı görmemiş olabilirim. Ancak uykulu değildim ve yolda hatırladığım kadarıyla uyarı levhası ve reflektör bulunmamaktaydı. Söz konusu araçları gördükten sonra frene basıp basmadığımı hatırlamıyorum. Çünkü fren mesafesinde değildim. Frene bassam da otobüs durmayacaktı. Bu nedenle direksiyonu sola kırmayı tercih ettim. Belki bu şekilde kazadan kaçış ihtimalimiz olacaktı. Daha sonra otobüs herhangi bir araca itfaiyeye ya da ambulansa çarptı mı hatırlamıyorum. En son baktığımda otobüsün yan yatmış olduğunu gördüm. Gerçekleşen kaza ve vefat eden ile yaralanan insanlardan ötürü çok üzgünüm. Yaşanılan olayın gerçekleşmesinden ise kendimin ölmesini tercih ederdim.”

 

Gaziantep’in yaraları sarılmadan bu kez katliam gibi kaza haberi Mardin’den geldi: 20 ölü

VALİ GÜL’DEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından ilk kazadan sonraki bir araç kamerasına yansıyan görüntüleri paylaştı. Vali Gül, görüntülerde kurtarma ekiplerinin emniyet şeridinde beklediğini ve emniyet dubalarının gözüktüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Gaziantep-Nizip otoyolundaki kazada yeni görüntüler ortaya çıktı. Birinci kazadan sonra, ikinci kazadan önce çekildiği anlaşılan görüntülerde; kurtarma ekipleri emniyet şeridinde bekliyor ve emniyet dubaları yan tarafta açık şekilde görünüyor. Gündüz gözüyle üç şeritli yol.”

Muğla’da korkunç kaza: 4 ölü

DERİK’TEKİ TIR ŞOFÖRÜ KONUŞTU: FREN TUTMADI

Mardin’in Derik ilçesinde meydana gelen kazada 20 kişi hayatını kaybetti. Kazaya karışan TIR şoförü ifadesinde aracın bakımını 1 ay önce yaptırdığını ve TIR’da 27 ton gübrenin olduğunu söyledi.
Türkiye meydana gelen trafik kazaları haberleriyle sarsıldı. Gaziantep’te meydana gelen kazada 16, Mardin Derik’te meydana gelen kazada 20 yurttaş hayatını kaybetti. Kazaya karışan TIR şoförü

Derik’te neden oldukları kaza sonrası gözaltına alınan ve güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır’a getirilen 2 TIR sürücüsünün, SEGBİS ile ifadeleri alındı. TIR sürücülerinden U.G.’nin ifadesinde, “Rampadan inerken yavaş yavaş frene bastım. Ancak frenlerinin tutmadığını fark ettiğimde iyice frene asıldım. Ancak araç hızını kesmeyerek aksine daha da hızlanmaya başladı. Dörtlüleri yakarak kornaya uzun uzun bastım. Önüme çıkan araçlara çarpmamak için aracın direksiyonun sağa kırdım. Ondan sonra devrildim. Bazı vatandaşların beni araçtan çıkarmaya çalıştıklarını hatırlıyorum” dedi. Umut G. ifadesinde aracın bakımını bir ay önce yaptırdığını ve yüklediği gübrenin 27 ton olduğunu söyledi.

Derik’teki katliam gibi kazada TIR şoförü konuştu: Fren tutmadı