Derik’teki katliam gibi kazada TIR şoförü konuştu: Fren tutmadı

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 7:31 am - Güncelleme: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 10:49 am

Mardin’in Derik ilçesinde meydana gelen kazada 20 kişi hayatını kaybetti. Kazaya karışan TIR şoförü ifadesinde aracın bakımını 1 ay önce yaptırdığını ve TIR’da 27 ton gübrenin olduğunu söyledi.

Türkiye meydana gelen trafik kazaları haberleriyle sarsıldı. Gaziantep’te meydana gelen kazada 16, Mardin Derik’te meydana gelen kazada 20 yurttaş hayatını kaybetti. Kazaya karışan TIR şoförü

“FREN TUTMADI”

Derik’te neden oldukları kaza sonrası gözaltına alınan ve güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır’a getirilen 2 TIR sürücüsünün, SEGBİS ile ifadeleri alındı. TIR sürücülerinden U.G.’nin ifadesinde, “Rampadan inerken yavaş yavaş frene bastım. Ancak frenlerinin tutmadığını fark ettiğimde iyice frene asıldım. Ancak araç hızını kesmeyerek aksine daha da hızlanmaya başladı. Dörtlüleri yakarak kornaya uzun uzun bastım. Önüme çıkan araçlara çarpmamak için aracın direksiyonun sağa kırdım. Ondan sonra devrildim. Bazı vatandaşların beni araçtan çıkarmaya çalıştıklarını hatırlıyorum” dedi. Umut G. ifadesinde aracın bakımını bir ay önce yaptırdığını ve yüklediği gübrenin 27 ton olduğunu söyledi.

Derik’teki kazada Cengiz’in ihmali var mı? “İki tır 15 dakika aralıklarla tesisten çıktı”