Gaziantep’te katliam gibi kaza! 16 kişi yaşamını yitirdi, onlarca yaralı var

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2022 Cumartesi 12:39 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 3:11 pm

Gaziantep’te yolcu otobüsü, ambulans ve canlı yayın aracı çarpıştı. Kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin İhlas Haber Ajansı Muhabiri, ikisinin sağlık görevlisi ve üçünün de itfaiye personeli olduğu belirtildi.

Gaziantep- Nizip Otoyolu’nda bir otomobilin dere yatağına uçtuğu ihbarı üzerine bölgeye giden; polis, ambulans, itfaiye ve İhlas Haber Ajansı ekiplerine yolcu otobüsü çarptı. Kazada, ilk belirlemelere göre 16 yurttaş hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden 2’sinin İHA muhabirleri Muhammet Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver olduğu bildirildi. Kazada çok sayıda yurttaş da yaralandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Konuyla ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Kazada hayatlarını kaybeden İHA muhabirleri Muhammet Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver

Afyonkarahisar’da yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü 30 yaralı

16 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ

​Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep- Nizip Otoyolu’nda meydana gelen kazada, 16 kişinin yaşamını yitirdiğini, 22 kişinin de yaralandığını açıkladı. Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “TAG Otoyolu Gaziantep- Nizip Arası 20. km’de otobüs, kurtarma ekibi ve ambulansın karıştığı kazada ilk belirlemelere göre; 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci olmak üzere toplam 15 vatandaşımız vefat etmiş, 22 vatandaşımız yaralanmıştır” dedi.

GAZİANTEP VALİLİĞİ TELEFON NUMARASI YAYINLADI

Gaziantep Valiliği yakınlarının durumu hakkında bilgi almak isteyen yurttaşlar için telefon numarası yayınladı. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

“Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde meydana gelen kazada, yakınlarına ulaşamayan ve bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, SAKOM’u arayarak bilgi alabilirler.

SAKOM İletişim Numarası : 0506 801 81 81”

MUHABİR GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Kazanın yaşandığı bölgeden yayın yapan İHA muhabiri olayı anlatırken göz yaşlarını tutamadı. Muhabir kazayı, “Saatler önce birlikte mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Bir şeyler anlatabilmek çok zor. Burası savaş alanı gibi. Geldiğimizde korkunç manzarayla karşılaştık. Saatler önce mesai yaptığımız arkadaşlarımızı kaybettik. Çok kötü, durum çok kötü. Nasıl olduğunu kimse kestiremiyor. Çok büyük bir kaza. Ölenler arasında itfaiye ekibi, sağlık ekipleri ve iki mesai arkadaşımız var. Diyecek bir şey bulamıyoruz, bir şeyler anlatabilmek çok zor. Mesai yaptığımız arkadaşlarımızı, 16 vatandaşımızı kaybettik” sözleriyle anlattı.

YARALANANLAR OLAY ANINI ANLATTI

Gaziantep’te meydana gelen ve 16 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralananlar olay anını anlattı.

Yolcu otobüsünde bulunan Muhsin Çelik (34) İstanbul’dan Diyarbakır’a yolculuk yaptığını, yol üzerinde kaza olduğunu ve sağlık ekiplerinin kazaya müdahale ettiğini gördüğünü söyledi.

Çelik, “Kaza yapan araçtan akan sıvı nedeniyle otobüs kaydı. Kayan otobüs kazanın yapıldığı alandakilere çarptı. Benim bilincim kapalı değildi ve ben kendim kaza yapan otobüsten çıktım. Yol kenarına gittim. Ekipler, otobüsteki yolcuları çıkartıyordu. Sonra bizi Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ne getirdiler, durumum şu an iyi” diye konuştu.

Otobüs yolcularından Serhat Tanrıkurt ise İstanbul’dan Diyarbakır’a gittiğini, otobüsün sarsılmaya ve sürüklenmeye başladığını, daha sonrasını ise hatırlamadığını belirtti.

Antep’te kaza yapan araca müdahale eden ekiplere yolcu otobüsü çarpmış, 4’ü sağlık çalışanı, 3’ü itfaiyeci, 2’si gazeteci olmak üzere 16 kişi hayatını kaybetmişti.

KAZA ÖLENLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) canlı yayın aracının sorumlusu 28 yaşındaki Umut Yakup Tanrıöver ile kameraman 25 yaşındaki Muhammet Abdulkadir Esen, sağlık görevlileri Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük, Halil Özden, itfaiye personelleri Ahmet Polat, Mehmet Polat, Mehmet Bozkurt, Aziz Birdal, Yakup Birdal, Muhammet Ersek, Umut Ersek, Nuran Tanrıkulu ve Melik Kaya yaşamını yitirdi.

Ölen 2 kişinin kimlik tespit çalışmalarının ise sürdüğü ifade edildi.

2 CENAZE DİYARBAKIR’A GÖNDERİLDİ

Otobüsle İstanbul’dan Diyarbakır’a giderken kazada yaşamını yitiren Melik Kaya ile Nuran Tanrıkulu’nun cenazeleri, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi ve teşhis işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Tanrıkulu ve Kaya’nın cenazelerinin Diyarbakır’da toprağa verileceği belirtildi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

SÖZCÜ’nün aktardığına göre; otobüs şoförü Abdulkadir Memiş, Nizip Devlet Hastanesi’nde tedavisinin tamamlanmasının ardından jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Nizip İlçe Jandarma Komutanlığına götürülen Memiş’in sorgulanmasına başlandı.

Jandarma ekipleri ayrıca kazada yaralanan ve tedavisi süren genel sağlık durumu iyi olan yaralıların da bilgisine başvurdu. Yaralı yolcuların otobüs şoförünün 3 şeridi boş olan otoyolda, bir anda kontrolü kaybederek emniyet şeridinde ekiplerin bulunduğu alana devrilerek sürüklendiğini söyledikleri öğrenildi.

Öte yandan kazada 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiye eri ve 2 gazetecinin dışında 2 kişinin şarampole devrilen otomobilde hayatını kaybettikleri, diğer ölenlerin de otobüs yolcuları oldukları öğrenildi.

KAMERAMAN DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kameramanı Bekir Özdemir, tedavi gördüğü hastanede dehşet anlarını anlattı.

Özdemir, “Yolda kaza vardı. Yardım etmek için durduk. Araç dereye uçmuştu. Bir cenaze vardı. Yaralıyı çıkartmak için 1 saate yakın uğraştık. Yaralıyı ambulansa yerleştiriyorduk. Ben yer yok diye ambulansın ön tarafından dolandım. Bir ara kafamı kaldırdım. Yolcu otobüsünün devrilerek geldiğini gördüm. ‘Kaçın’ diye bağırdım. Sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

 

 

 

OTOBÜS ŞOFÖRÜ İFADE VERDİ

Kazaya karışan otobüsün şoförü Abdülkadir Memiş, Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine kazayla ilgili ifade verdi. Memiş’in ifadesinde 400-500 metre mesafede emniyet şeridindeki ekipleri gördüğünü belirterek, “Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım” dediği öğrenildi.

KAZA NASIL OLDU?

Gaziantep- Nizip Otoyolu’nda bir otomobilin dere yatağına uçtuğu ihbarı üzerine bölgeye polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.  Ekipler, kazazedelere müdahale etmek için araçlarını otoyola durdurdu. Bu sırada bir yolcu otobüsü, ambulans, itfaiye ve  İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) canlı yayın aracına çarpıp devrildi. Kazada 15 kişi hayatını kaybetti 22 kişi de yaralandı.

Gaziantep’in yaraları sarılmadan bu kez katliam gibi kaza haberi Mardin’den geldi: 20 ölü