Gaziantep’in yaraları sarılmadan bu kez katliam gibi kaza haberi Mardin’den geldi: 20 ölü

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2022 Cumartesi 7:25 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2022 Pazar 9:38 am

Gaziantep’teki feci kazanın ardından Mardin’de freni boşalan bir TIR önce iki aracı ardından da vatandaşları ezdi. Bakan Soylu, korkunç kazada can kaybının 20’ye yükseldiğini belirterek bir polisin şehit olduğunu da bildirdi.

Gaziantep’te 16 kişinin yaşamını yitirdiği korkun ardından Mardin’de katliam gibi bir kaza daha meydana geldi. Derik ilçesinde akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. Kazada 20 kişi hayatını kaybederken 26 kişi de yaralandı.

FRENİ PATLAYAN TIR KALABALIĞA DALDI

Kazanın hemen ardından toplanan kalabalığa ve yardım için gelen görevlilere freni patlayanbaşka bir TIR, çarptı. Onlarca kişinin kaçtığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

 

Can pazarının yaşandığı kazada aralarında ilk belirlemelere göre çocukların da bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ölenlerin sayısının 16 kişiye yükseldiğini belirterek, “8’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı” dedi. Koca şunları dile getirdi:

“İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin’in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı.

Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Yaralıların tedavisi için tüm imkânlar seferber edildi. Dileğimiz, Gaziantep ve Mardin’deki trafik kazaları sebebiyle yeni acı yaşamamak. Milletçe üzgünüz.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bozdağ, Mardin’in Derik ilçesinde peş peşe meydana gelen iki ayrı tır kazasıyla ilgili Derik Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat başlatıldığını bildirdi.

Bakan Koca kazayla ilgili olarak, “Mardin Derik’te bir tırın kalabalığın arasına girmesi ile meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 19’a yükseldi. 6’sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26’dır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

OLAYA MÜDAHALE EDEN POLİS ŞEHİT OLDU! ÖLÜ SAYISI 20’YE YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazada bir polisin şehit olduğunu bildirirken iki şoförün de gözaltına alındığını açıkladı. Soylu, “Burada ilk kazaya müdahale eden bir polisimiz şehit oldu. Böylelikle 20 vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi. Kazada şehit olan polisin isminin Yahya Ergin olduğu öğrenildi.

Gaziantep’te katliam gibi kaza! 16 kişi yaşamını yitirdi, onlarca yaralı var

Rize’de tur otobüsü devrildi! Onlarca yaralı var