Gaziantep Valisi: En çirkin biziz

Yayın tarihi: 10 Ocak 2020 Cuma 5:11 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2020 Cuma 5:11 pm

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın çalışanlarıyla bir araya gelen Gaziantep Valisi Davut Gül, iller arasında en çirkin valilik binasının kendilerinde olduğunu söyledi. Gül, ‘Vatandaş valilik önüne gelip fotoğraf çekilemiyor’ dedi.

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden olan Şahinbey ve Şehitkamil için konuşan Gül, hükümet konaklarının da Türkiye’deki en kötü hükümet konakları olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

‘VALİLİK BİNASINI YIKMAKLA KALMAYACAĞIZ’

Gül valilik binası ile yetinmeyerek emniyet müdürlüğü ve hükümet konaklarını da yıkacaklarını belirterek, “Bizim valilik Türkiye’deki diğer valiliklere girdiğinizde göreceksiniz ki Türkiye’nin en çirkin valilik binası. Valiliği şimdilik yıkmayacağız ama yeni valilik yapacağız. Valilik temsil noktasında olan birimlerinin yer aldığı Karayolları şantiyesinin olduğu yere valilik binası yapacağız. Tamamlanmadan bu valilik binasına dokunmayacağız. Valilik tamamlandığında yıkacağız. Valilik binasını yıkmakla kalmayacağız, yeni bir Emniyet Müdürlüğü yapacağız ve şu anki mevcut binayı da yıkacağız. Her şey var bu şehirde ama şehir meydanı yok”dedi.

‘HAYAT SADECE PİKNİK VE MANGAL YAPMAKTAN İBARET DEĞİL’

Valilik binasınının önüne gelip fotoğraf çekilmek isteyenin olmadığını ifade eden Gül 10 bin metrekare yeşil alanı olan bir bina hayali kurduğunu aktardı. Gül, “Hayat sadece piknik ve mangal yapmaktan ibaret değil. Şehirleri şehir yapan semboller vardır. Gaziantep’te çok güzel meydan var diyemeyiz. Valilik ve emniyeti yıktıktan sonra burada yapılaşma olmayacak ve alanı meydan yapacağız. Yeni yapacağımız valilik binasının önünde de 10 bin metre kare yeşil alan olacak. Gaziantep’e gelip valilik önünde fotoğraf çekip paylaşayım diyen yoktur. Çünkü öyle bir güzelliğimiz yok. Ama yeni yapacağımız güzel binamız ile bu da olacak.”

“TÜRKİYE’NİN EN KÖTÜ HÜKÜMET KONAĞI”

Gül’ün çirkin bulduğu sadece valilik binası değil aynı zamanda hükümet konakları buna ilişkin düşüncelerini ise Gül, “Bu arada Gaziantep’te özel sektör önde olduğu için kamu binaları anlamında eksiklik var. Şahinbey hükümet konağı 900 bin nüfuslu yer ama Türkiye’nin en kötü hükümet konağı. Şehitkamil hükümet konağı 700 bin nüfuslu yer Türkiye’nin en kötü hükümet konağı. Hükümet konağı derken şöyle düşünmeyin kaymakam kendine oturacak yer arıyor. Aksine vatandaşa kolay ve kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Nüfus binalarımız yol üzerinde kiralık, sosyal yardımlaşma binalarımız yol üzerinde kiralık. Vatandaş gelse otursa kaliteli hizmet alsa daha iyi olmaz mı? İki merkez ilçemize hükümet konağı yapılması için düşüncemiz var” dedi.