Gazi Koşusu’nda zafer Urfa Aslanı’nın

Yayın tarihi: 25 Haziran 2023 Pazar 11:17 am - Güncelleme: 25 Haziran 2023 Pazar 6:41 pm

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onuruna düzenlenen ve büyük heyecana sahne olan 97. Gazi Koşusu’nu “Urfa Aslanı” isimli safkan kazandı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onuruna düzenlenen 97. Gazi Koşusu’nu Selim Kaya’nın sahibi olduğu, jokeyliğini Mehmet Kaya’nın yaptığı “Urfa Aslanı” isimli safkan kazandı.

SON ZAFER SECRET POWER’IN

Geçen sene yapılan Gazi Koşusu’nu, Özcan Yıldırım’ın bindiği Secret Power, 2.31.04’lük derecesiyle kazanmıştı. Secret Power’ın sahibi Emrah Karamazı 2.5 milyon TL para ödülü almıştı. 96. Gazi Koşusu’nu, 2.31.04 dereceyle Özcan Yıldırım’ın jokeyliğinde Secret Power isimli safkan kazandı.

Gazi Koşusu’na katılmaya hak kazanan atlar belli oldu!

ÇELİK YOK GÖZLER KARATAŞ’TA

97. Gazi Koşusu’na rekortmen jokey Ahmet Çelik cezası nedeniyle katılamayacak. Çelik, 2015-2021 arasında bu koşuyu yedi kez kazanarak üst üste en fazla birincilik yaşayan binici durumunda. Bugünkü koşuda yer alacak bir başka usta jokey, Gazi’de altı şampiyonluğu bulunan Halis Karataş. Toplam dokuz zaferle en fazla galibiyet kazanma rekorunu ise efsane isim Mümin Çılgın elinde tutuyor.

REKOR BOLD PILOT’IN

Gazi Koşusu kazanan safkanlar arasında bugüne kadar en iyi dereceyi elde eden isim Bold Pilot. Özdemir Atman’ın sahibi olduğu ve jokey Halis Karataş ile 1996 yılında Gazi Koşusu’nda galibiyete uzanan Bold Pilot, 2.26.22’lik derece gerçekleştirmişti.

5 MİLYON TL

Gazi Koşusu’nu kazanan Urfa Aslanı, sahibi Selim Kaya’ya 5 milyon lira ödül kazandırdı. Bu rakam diğer ödül kalemleriyle 8 milyon TL’yi bulacak. İkinciye 2 milyon, üçüncüye 1 milyon, dördüncüye 500 bin, beşinciye de 250 bin lira ikramiye ödenecek.

YARIŞAN SAFKANLAR

97. Gazi Koşusu’nda yarışan safkanlar, sahipleri ve jokeyleri şöyle: