Gazeteci Yaman Kaya’ya saldıran iki şüpheli tutuklandı

Yayın tarihi: 22 Kasım 2023 Çarşamba 6:18 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2023 Çarşamba 6:19 pm

Bursa’da gazeteci Yaman Kaya’ya silahlı saldırı düzenleyip ‘ev hapsi’yle serbest bırakılan şüpheliler Z.B ve S.M yapılan itiraz üzerine tutuklandı.

Bursa’da Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya, 13 Kasım Pazartesi günü Fatih Sultan Mehmet (FSM) bulvarında arabasıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Z.B. ve S.M. çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe ‘ev hapsi’ ile serbest bırakıldı. Karara yapılan itiraz üzerine iki şüpheli bugün tutuklandı.

Yolsuzlukları yazan gazeteciye silahlı saldırının şüphelileri serbest bırakıldı

GÖRGÜ TANIKLARI VE KAYITLARA RAĞMEN SERBEST BIRAKILMIŞLARDI

Saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen iki şüpheli Z.B. ve S.M, 15 Kasım Çarşamba günü gözaltına alınmış, ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla açılan soruşturmada savcının tutuklama talebinde bulunmasına rağmen ertesi gün çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece ‘ev hapsi’ verilerek serbest bırakılmıştı. İki şüphelinin, silahla tehdit, kasten yaralama, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet, yağma suçlarına ilişkin çok sayıda suç kaydı bulunuyordu. Şüpheliler, kamera kayıtları, telefon sinyalleri, görgü tanıklarınının ifadeleri, saldırganı tanıdığını ve silahla kaçarken gördüğünü bildiren ihbar telefonuna, canlı teşhise rağmen serbest bırakılmıştı.

Gazeteci Kaya: Bu saldırıyı yapsa yapsa rant çetesi yapmıştır, kurşun sıktılar diye yazmaktan vazgeçecek değilim

İTİRAZ EDİLDİ TUTUKLAMA KARARI GELDİ

Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklama talebinin reddine karşı itirazda bulundu. Savcılığın talimatı ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce gözaltına alınan şüpheliler Z.B. ve S.M., hakkında ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan Bursa Nöbetçi 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nce tutuklama kararı verildi. Z.B ve S.M., Bursa Nöbetçi 3. Asliye Ceza Mahkemesince hakkında tutuklama kararı verilerek cezaevine gönderildi.

Bursa’daki rant ve yolsuzlukları yazan gazeteciye silahlı saldırı!

‘TUTUKLAMA ENDİŞELERİMİ GİDERMİŞ DEĞİL’

Gazeteci Yaman Kaya tutuklama kararına dair “Kasten öldürme amacıyla direkt beni hedef alan, pusu kurularak düzenlenen silahlı saldırıdan sonra polise verdiğim ilk ifadede bu saldırının yazılarımdaki inşaat yolsuzluklarıyla ilgili olabileceğini belirtmiştim. Dosyada yer alan tanık ifadeleri saldırının imar usulsüzlükleri ile bağlantılı olduğunu ve yazılarımdan ötürü bu saldırının gerçekleştirdiğini net şekilde işaret ediyor. Saldırganların tutuklanması sevindirici bir gelişme ancak önemli olan azmettiricilerin de yakalanarak cezalandırılması. Beni öldürme maksadıyla düzenlenen saldırının aydınlatılmasının Bursa’yı talan eden büyük bir rant yapılanması deşifre edeceğine inanıyorum. Tetikçilerin yakalanması can güvenliğim ile ilgili endişelerimi gidermiş değil. Zira bu saldırıyı milyarlarca lira haksız kazanç elde eden imar çetesinin gerçekleştirdiği belli. Sonu ne olursa olsun her zaman olduğu gibi kamu haberciliği yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Kurşun sıktılar diye yazmaktan asla ama asla vazgeçmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun kamunun hakkını sonuna kadar savunacağız” ifadesini kullandı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan da açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“Basın yayın kuruluşlarında yer alan ‘Bursa’da gazeteciye silahlı saldırı!’ haberine konu olayla ilgili olarak Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma kapsamında; 13.11.2023 günü şüpheliler tarafından, müşteki Y.K.’nın içinde bulunduğu araca yönelik silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce gözaltına Şüpheliler Z.B. ve S.M., hakkında ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan Bursa Nöbetçi 3. Asliye Ceza Mahkemesince tutuklama kararı verilmiştir.

Şüpheli C.B. ise Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmış olup, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde adli işlemleri devam etmektedir. Bursa Nöbetçi 3. Asliye Ceza Mahkemesince hakkında tutuklama kararı verilen şüphelilerin konumuna uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiği, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak: TELE1