Yolsuzlukları yazan gazeteciye silahlı saldırının şüphelileri serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 4:02 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 4:15 pm

Bursa’da gazeteci Yaman Kaya’ya düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan iki şüpheli ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı.

Bursa’da Başka Gazete adlı bir haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Yaman Kaya 13 Kasım akşamı Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bulunan iş yerinden çıkarken arabasında silahlı saldırıya uğradı. Polis saldırıyla ilgili iki şüpheliyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyet ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi. Saldırıyı savcılık ifadelerinde reddeden şüpheliler tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme iki şüpheliyi ev hapsi kararıyla serbest bıraktı. Serbest bırakılan şüphelilerin sabıkalı da olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Kaya: Bu saldırıyı yapsa yapsa rant çetesi yapmıştır, kurşun sıktılar diye yazmaktan vazgeçecek değilim

‘ZANLILAR PROFESYONEL’

TELE1’den Bişar Arslan’a konuşan gazeteci Kaya karara isyan etti. Şüphelilerin kamera kayıtları, görgü tanıkları ve telefon sinyalleriyle belirlendiğini anlatan Kaya “Polis zanlıları kesin tespitle savcılığa gönderiyor. Savcı tutuklama istiyor ancak mahkeme bunlara rağmen ev hapsi verip serbest bırakıyor. Dosyada çok daha çarpıcı detaylar var, yakında paylaşacağım. Zanlılar tetikçi, profesyoneller” dedi.

‘NASIL TUTUKLANMIYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM’

Kaya “Bursa’nın göbeğindeki bu saldırının aydınlatılmasını istiyorum. Düşünce suçluları, gazeteciler kolayca tutuklanırken, daha önce de belli suç geçmişleri olan şüphelilerin kamera kayıtları, görgü tanıkları ve telefon sinyallerine rağmen nasıl tutuklanmıyor, anlamış değilim” ifadesini kullandı.

‘BURSA’DA KORKUNÇ BİR İMAR RANTI DÖNÜYOR’ DEMİŞTİ

Yaman Bursa’daki ‘imar yolsuzlukları’nı konu alan haberler yapıyordu. Yaman saldırıyla ilgili TELE1’e yaptığı açıklamada “Bu saldırıyı yapsa yapsa rant çetesi yapmıştır” demişti. Bursa’da korkunç bir imar rantı döndüğünü anlatan Kaya ayrıca “Biz bunları yazdık, ne olursa olsun yazmaya da devam edeceğiz. Bunlar bu kurşunu sıktılar diye biz yazmaktan vazgeçecek değiliz” diye konuşmuştu.

Bursa’daki rant ve yolsuzlukları yazan gazeteciye silahlı saldırı!