Bursa’daki rant ve yolsuzlukları yazan gazeteciye silahlı saldırı!

Yayın tarihi: 13 Kasım 2023 Pazartesi 9:58 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2023 Pazartesi 9:59 pm

Bursa’da belediyelerin yolsuzluk ve usulsüzlükleriyle ilgili yazılar kaleme alan gazeteci Yaman Kaya silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası açıklama yapan Kaya, “Şimdiden söyleyeyim, yılmayacağım” dedi.

Bursa merkezli ‘Başka Gazete’ isimli internet gazetesinin imtiyaz sahibi Yaman Kaya, iş yerinden çıktıktan sonra kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda mermilerden biri Kaya’nın otomobiline isabet etti.

“ŞİMDİDEN SÖYLEYEYİM, YILMAYACAĞIM”

Yaşadığı saldırının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaya, “Az önce FSM Bulvarı’ndaki iş yerimden çıktıktan kısa süre sonra aracımla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradım. Sağlık durumum iyi, şu anda ifade veriyorum. Şimdiden söyleyeyim, yılmayacağım” dedi.

BURSA GAZETECİLER CEMİYETİ: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Kaya’ya yönelik saldırıyı kınayarak şu mesajı paylaştı:

“Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldık. Genç meslektaşımız Yaman Kaya, aracıyla evine giderken silahlı bir saldırganın hedefi oldu. Tek tesellimiz meslektaşımızın iğrenç saldırıdan yara almadan kurtulmuş olmasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakârca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, eli silahlı saldırganın yakalanarak hak ettiği şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız.”

“MESLEKTAŞIMIZIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ”

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi de saldırıyı şu sözlerle kınadı:

“Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya’ya bu akşam saatlerinde FSM’de silahlı saldırı gerçekleştirildi. Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Basın özgürlüğünün iktidar tarafından baskı altına alındığı bir dönemde gazetecilere yönelik şiddet eylemi kabul edilemez. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; “Basın özgürlüğünden doğacak sakıncayı gidermenin tek yolu yine basın özgürlüğünün sağlayacağı olanaklardır.’ Saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor ve meslektaşımız Yaman Kaya’ya geçmiş olsun diyoruz. Tesellimiz meslektaşımız Yaman Kaya’nın yara almadan saldırıyı atlatmış olmasıdır. Meslektaşımızın sonuna kadar yanındayız.”

Gazeteci Güngör Arslan uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Bilecik’te gazeteciye silahlı saldırı