Gazeteci Kaya: Bu saldırıyı yapsa yapsa rant çetesi yapmıştır, kurşun sıktılar diye yazmaktan vazgeçecek değilim

Yayın tarihi: 13 Kasım 2023 Pazartesi 11:33 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2023 Salı 12:50 pm

Bursa’da kentteki ‘imar yolsuzlukları’nı yazan gazeteci Yaman Kaya uğradığı silahlı saldırının detaylarını TELE1’e anlattı. ‘Rant çetesi’ni işaret eden Kaya “Kurşun sıktılar diye yazmaktan vazgeçecek değilim” dedi.

Bursa’da Başka Gazete adlı bir haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Yaman Kaya, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bulunan iş yerinden çıkarken arabasında silahlı saldırıya uğradı.

Saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran Kaya paylaşımında “Az önce FSM Bulvarı’ndaki iş yerimden çıktıktan kısa süre sonra aracımla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradım. Sağlık durumum iyi, şu anda ifade veriyorum. Şimdiden söyleyeyim, yılmayacağım!” ifadelerini kullandı.

Bursa’daki rant ve yolsuzlukları yazan gazeteciye silahlı saldırı!

Saldırının kim veya kimler tarafından yapıldığı henüz bilinmezken, Kaya saldırıdan detayları TELE1’den Bişar Arslan’a anlattı.

‘SALDIRGANI GÖRMEDİM’

İki el ateş açıldığını, saldırganı görmediğini ancak bir görgü tanığının olduğu belirten Kaya “Saldırı saat 18:00 sıralarında gerçekleşti. Ben saldırganı tam göremedim ama olay yerinde bir görgü tanığı vardı. Eşini pilates salonuna getirmiş görgü tanığı. Görgü tanığına göre saldırgan 30 dakika boyunca bu şahıs benim otoparkımdan çıkmamı beklemiş. Aracımla çıkınca yolun karşı tarafına geçmiş ve sürücü kısmına ateş etmek için. Bulunduğum FSM Bulvarı Bursa’nın en popüler en işlek caddesi. İşyerimde orada. Aracımla soldan tam FSM Bulvarı’na geçecekken birden büyük bir patlama sesi duydum camların da patlamasıyla. Kısa süre bir şoka girince saldırganı göremedim. Görgü tanığı iki el ateş açıldığını söyledi, bir kovan bulundu, diğer kovan ise aranıyor. Saldırgansa yaya olarak kaçıyor” ifadesini kullandı.

‘YAPSA YAPSA RANT ÇETESİ YAPMIŞTIR’

“Ben Bursa’da uzun süredir ‘kent suçları’ diye tarif edilen yolsuzlukları yazıyorum” diyen Kaya “Sermaye ve rant gruplarından çeşitli tehditler alıyordum. Bazen aracılar geliyordu. Bu bahsettiğim yolsuzluklar 1 milyar lirayı aşan fazla konut imarı… Büyük ihtimalle bunları için yazdığım saldırı oldu. Tahminim bu yönde. FSM Bulvarı’nda öldürme kastıyla yapılan bu saldırıyı yapsa yapsa bu rant çetesi yapmıştır. Belli bir kesim bu yazılardan rahatsız oldu” dedi.

Saldırı sonucu Kaya’nın aracının camı parçalandı

‘KORKUNÇ BİR İMAR RANTI DÖNÜYOR’

Bursa’da korkunç bir imar rantı döndüğünü anlatan Kaya “Biz bunları yazdık, ne olursa olsun yazmaya da devam edeceğiz. Saldırı sonrası ‘Kurşunun size isabet etmemesi mucize’, ‘Allah’ın sevdiği kulusun’ diyen var. Netice de gazetecilikte geçmişte de böyleydi. Bunlar bu kurşunu sıktılar diye biz yazmaktan vazgeçecek değiliz. Yarın sabah da işimin başına geçip yazımı yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu.