Gazeteci Sedef Kabaş’ın Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet kartı iptal edildi

Yayın tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi 3:05 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi 3:08 pm

Gazeteci Sedef Kabaş, sosyal medya hesabından eyleme katılması nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğünün mezuniyet kartını 5 yıllığına iptal ettiğini duyurdu.

Türkiye’nin prestijli eğitim kurumlarından Boğaziçi Üniversitesi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanması sonrası başlayan huzursuzluk sürüyor. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinin rektöre ve rektörlük binasına sırtlarını dönme protestosunun yıldönümünde Gazeteci Sedef Kabaş da 5 Ocak’ta Güney Kampüs’te yapılan eylemlere katıldı. Eylemlerin ardından Sedef Kabaş’ın mezuniyet kartı Boğaziçi Üniversitesi tarafından 5 yıl iptal edildi.

5 YILLIĞINA İPTAL EDİLDİ

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün kararına göre, 5 Ocak’ta Güney Kampüs meydanında yapılan protestoya katılması dolayısıyla üniversitenin işleyişini bozmakla suçlandı. Kabaş 5 yıl boyunca sadece rektörlüğün izin vermesi durumunda kampüse girebilecek.

“BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NE ÇÖKTÜNÜZ”

Kendisine gönderilen e-posta ile durumu öğrenen Kabaş, sosyal medya hesabından üniversite yönetimine tepki gösterdi.

Kabaş paylaşımında, “Bak, sen … Boğaziçi Mezuniyet kartımı 5 yıl pasifize etmişler! Sebep? Yasalara uymayan siz… Hukuksuzluğa karşı çıktığımız için “üniversitenin işleyişini bozan” biz, öyle mi? Boğaziçi Üniversitesi’ne çöktünüz! Ne yasa ne Anayasa ne teamül tanıyorsunuz… Yasaklarla bu çürük, hukuksuz, işgal politikanızı sürdürüceğinizi sanıyorsunuz! #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde harem-selamlık havuz ve fitness! “100 yıllık duruş bozuldu”

 

Kaynak: TELE1