Gaz fişeğiyle vurulan Can Atalay’ın şikayetine takipsizlik kararı

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 2:17 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 2:17 pm

Gezi Davası karar duruşmasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Avukat Can Atalay‘ın gaz fişeğiyle vurulmasına ilişkin şikayette “zaman aşımı” gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

Gezi direnişi esnasında polis tarafından gaz fişeğiyle vurulmasına ilişkin şikayette bulunan Avukat Can Atalay’ın şikayetine ilişkin takipsizlik kararı verildi. Karar, Atalay’ın Gezi Davası’nda tutuklanmasının ardından tebliğ edildi.

İFADESİ İKİ YIL SONRA ALINDI

Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezası verilerek tutuklanan avukat Can Atalay’ın, 2013 yılındaki eylemler sırasında gaz fişeğiyle vurulmasına ilişkin yaptığı suç duyurusunda karar çıktı. Savcılık, zaman aşımı nedeniyle takipsizlik kararı verirken, karar Atalay tutuklandıktan bir gün sonra tebliğ edildi.

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, Gezi direnişinde polisin silahından çıkan gaz fişeğiyle vurularak yaralanan Atalay, şikayetçi oldu. Atalay’ın şikayetine ilişkin ifadesi, olaydan 2 yıl sonra Haziran 2015’te alındı. Atalay, ifadesinde Gezi Parkı önündeyken resmi giyimli bir polis memurunun gaz bombası atan tüfekle nişan alarak kendisine ateş ettiğini ve yaralandığını söyledi.

TANIK DOĞRULADI

Kendisine ateş açan polisin tespit edilerek cezalandırılmasını isteyen Atalay, olayın tanığı V.A.’nın da ifadesinin alınmasını talep etti. Tanık olarak ifade veren V.A. da Atalay’ın polis ve eylemciler arasında diyalog yürüttüğünü, bu sırada resmi giyimli bir polis tarafından ateş açıldığını belirtti.

İfadelerin alınmasının ardından dosyada başka bir gelişme olmadı. 2021 yılının haziran ayına kadar açık olan dosyada başka bir işlem yapılmayınca, savcılık 15 Mart 2022’de zaman aşımı nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

TUTUKLANDIKTAN SONRA TEBLİĞ EDİLDİ

25 Nisan’daki Gezi Davası’nda tutuklanarak cezaevine gönderilen Atalay’ın gaz fişeğiyle vurulmasına ilişkin şikayetinde verilen takipsizlik kararı 26 Nisan’da, Atalay Silivri Cezaevi’ne girdikten sonra avukatlarına tebliğ edildi.

Can Atalay’dan ilk mesaj! Çağlayan’da polis ablukası