Garo Paylan’dan TBMM’ye Sinan Ateş çağrısı

Yayın tarihi: 5 Ocak 2023 Perşembe 4:43 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2023 Perşembe 4:43 pm

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş‘in öldürülmesiyle ilgili TBMM’nin sorumluluk alması ve araştırma komisyonu kurulması gerektiğini söyledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Garo Paylan, gazetecilerin sorusu üzerine eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili TBMM’nin sorumluluk alması gerektiğini ve araştırma komisyonu kurulması gerektiğini söyledi.

Paylan, “İşlenen cinayetin üzerinden günler geçti. Memlekette bir polis devleti yaratıldı. Her yer istibdat altında. Bu cinayetin üzerinden günler geçmesine rağmen, ortada ifşaatlar olmasına rağmen bağlantısının ortaya çıkarılmaması manidardır. İçişleri Bakanı’nın odasında bir MHP’li milletvekilinin yaptığı görüşme sonrası, bu cinayetin detaylarının konuşulduğuna dair ciddi iddialar vardır. Bu iddiaların üzerine gidilmesi gerekir. Böyle bir cinayetin üzerine gidilemezse memlekette zaten adalet anlamında ciddi sıkıntılar yaşadığımız ülkemizde, daha da kuşkuların artacağı ve sorunların büyüyeceği günlere dönebiliriz. Faili meçhul cinayetler ülkesi olmaya doğru tekrar dönebiliriz. Bu açıdan hem TBMM hem de yürütme sorumluluk almalıdır. Bu konuda mutlaka bir araştırma komisyonu kurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: Beni öldürmediklerine pişman olacaklar