Galaxy S22 piyasaya çıkmadan zamlandı

Yayın tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 6:11 pm

Son zamanların en can sıkıcı konularından biri olan çip krizi, günlük yaşantımızı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Samsung Galaxy S22 ailesi daha pazara çıkmadan zamlandı!

Pandeminin başlamasıyla birlikte neredeyse her gün bir şekilde veya bir haberin içerisinde karşımıza çıkan çip krizi yine gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bugüne kadar çip krizinin iki farklı etkisini çokça hissetmiştik. Bunlardan birincisi stok yani arz problemiyken, ikincisi ise buna bağlı olarak yaşanan fiyat artışlarıydı.

Bugün gelen haberlere göre Samsung’un yeni amiral gemisi serisi olan S22’de arz ile ilgili bir sıkıntı olmasa da, çip krizi kendini fiyat artışı olarak gösterdi. Henüz Güney Koreli teknoloji şirketi tarafından resmen tanıtılmayan ve 8 Şubat’ta tüm özellikleriyle birlikte fiyatları hakkında da bilgi sahibi olacağımız Galaxy S22 serisi, daha şimdiden zamlandı.

 

Galaxy S22

Samsung’a yakın kaynaklar, Güney Koreli teknoloji devinin çip krizi yüzünden belli maliyetlerinin %30’a varan oranlarda yükseldiğini, buna bağlı olarak da yeni serinin fiyatlarının güncellenmesinin kaçılmaz olduğunu duyurdu. Samsung cephesinden şimdilik bir açıklama gelmese de, ilk bilgiler seride yer alan her modelin en az 100’er dolarlık bir zam alacağını gösteriyor.

Kötü haberler yalnızca bununla da sınırlı değil. Samsung’un bu maliyet artışlarını fiyata yansıtmayı düşündüğü tek seri S22 olmayacak. Hali hazırda satışta olan Galaxy S21 serisine ait modeller de, şirketin yeni zamlarından nasibini alacak ve fiyatları yükselecek.

Tabi özellikle bizim gibi dolar kurunun yüksek olduğu ve her zamma vergilerin de eşlik ettiği ülkelerde, bu tarz zam haberleri sonucunda yeni fiyatların nasıl oluşacağını tahmin etmek bir hayli güç. Bakalım Samsung Galaxy S22 serisi, ne kadarlık bir fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

OPPO Find X5 özellikleri belli oldu: Yakında geliyor