Galatasaraylı oyuncuların eşyalarını çaldığı iddia edilen sanık: Rızalarıyla aldım

Yayın tarihi: 27 Ocak 2023 Cuma 6:16 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2023 Cuma 6:16 pm

Galatasaraylı oyuncuların özel ürünlerini çalıp, sattıkları iddiasıyla altı sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Sanıklardan Turgut Uygun, “Futbolcuların rızasıyla bu formaları aldım” dedi. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

Bakırköy 44 Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Ahmet Kör, Turgut Uygun, Sedat Peker, Buğra Fatih Ünsal, Gürsel Polat ve Yılmaz Yanık katıldı. Taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

“ÖZEL ÜRETİM OLDUĞU SÖYLENMEDİ”

Duruşmada savunma yapan Ahmet Kör, Galatasaray Kulübü’nde 13 yıldır çalıştığını, davaya konu olay nedeniyle de işten ayrıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Her yıl sezon başında tüm personellere eşofman takımı, çorap ve giyilecek bazı malzemeler verilir. Sezon sonunda bu ürünler bizde kalır. Benim kızımın e-ticaret uygulamasında hesabı vardır. 13 yıllık çalışma süremde bende birçok ürün kalmıştır. Kızım da bu uygulamadan bazı ürünleri satışa çıkarmıştır. Ben kesinlikle hırsızlık suçunu işlemedim. Bize verilen ürünlerin piyasada olup olmadığını veya satışa sunulup sunulmadığını bilmiyorum. Bize verilen ürünlerin özel üretim olduğu söylenmedi. Daha önce hırsızlık yapıldığına dair bir duyum almadım. Ancak kurumda Vahap Bey bir toplantıda ürünlerde eksiklik olduğunu söylemişti. Buradan ürünlerin dışarı çıkarıldığını biliyorum ancak kimin böyle suçlara karıştığını bilmiyorum. Benim depoya girme yetkim yoktur. Mahkemeden hakkımda beraat kararı verilmesini talep ediyorum”

Galatasaray maçında yine haftalarca sürecek yeni bir tartışmaya ramak kalmıştı

“FUTBOLCULARIN RIZASIYLA ALDIM”

Turgut Uygun ise savunmasında 2016’dan 2022’ye kadar Galatasaray Kulübü’nde temizlik işçisi olarak çalıştığını söyledi. Uygun, şöyle devam etti:

“Her maç için malzeme bürosu tarafından her futbolcuya 3’er forma getirilir. Bu formalardan ikisi kalır, biri maç başlamadan önce malzeme sorumlusuna iade edilir. Maç bittikten sonra kalan iki formayı da bazı futbolcular bırakır, bazısı götür. Bırakılan formalar yıkanır ve futbolcuya geri teslim edilir. Bazen futbolculardan istediğimiz takdirde maç sonrası formalarını bizlere hediye olarak verirler. Ben de bana bu şekilde verilen ürünleri ikinci el bir sitede satışa çıkardım. Sanık Buğra’da bana bu siteden ulaştı. Ben bu şekilde birçok ürün sattım. Kesinlikle bu formaları çalmadım. Futbolcuların rızasıyla bu formaları aldım. Galatasaray başka takımlarla maç yaptıktan sonra rakip takım futbolcuları da formalarını karşılıklı birbirlerine verirler. Galatasaray futbolcuları bazen o formaları soyunma odasında yada çamaşırhaneye bırakır. Genel olarak da bu formalar geri istenmez. Ben de bu şekilde rakip takım futbolcularının da formalarını satmışlığım vardır. Kulüpte çalışan diğer sanıkları tesisten tanırım kendileriyle forma alışverişimiz kesinlikle olmamıştır. Ürünlerin bulunduğu iki depo vardır ve bu depolara benim girme yetkim yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatime karar verilmesini istiyorum”

Galatasaray’da Selçuk İnan’ın ilgilendiği iki oyuncu kadroya alınmadı

“BİR ODAM GALATASARAY ÜRÜNLERİYLE DOLU”

Savunma yapan diğer sanık Buğra Fatih Ünsal, koleksiyoncu ve fanatik Galatasaray taraftarı olduğunu ifade ederek, “Birçok dalda koleksiyon ürünlerim vardı. Galatasaray’ın ürünlerini bugüne kadar topladım. Birçok Galatasaray yönetici ve çalışanları ile iletişime geçerek sıkı taraftar olduğumu için ürün talep ederim. Benim odamın bir odası tamamen Galatasaray ürünleriyle doludur. Kronolojik sıraya göre dizilmiş birçok ürün bulunmaktadır. Polisler evimin aranacağını söylediğinde ekiplerle birlikte evime gittik, ürünleri gösterdim. Ekipler ürünleri kolilere doldurarak aldılar. Sanıkların hiç biriyle yüz yüze görüşmedim. İnternet üzerinden ürünleri satış yapmaları nedeniyle tanırım. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Altı sanıktan beşi kulübün varsa maddi zararını karşılamak istediklerini belirtti. Sanık avukatları müvekkillerinin beraatını talep ederek adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını istedi.

ADLİ KONTROLLERİ KALDIRILDI

Mahkeme tutuksuz altı sanık hakkında verilen adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasına karar vererek tanık dinlenmesi için duruşmayı erteledi.