Galatasaray’da ‘organize hırsızlık’: Savcılık iddianame hazırladı

Yayın tarihi: 11 Kasım 2022 Cuma 1:51 am - Güncelleme: 11 Kasım 2022 Cuma 2:11 am

Galatasaray’da forma giyen oyuncular ve teknik ekibin kullandığı 2 bin 443 adet forma, çorap, şort gibi özel ürünleri çalıp, ikinci el sitesinde sattıkları öne sürülen 4’ü kulüpte görevli, 6 şüpheli hakkında savcılık tarafından iddianame hazırlandı.

Galatasaray Spor Kulübü’nde hırsızlık şoku yaşanıyor. İddiaya göre, kulüpteki oyuncuların ve teknik personellerin kullanımı için verilen 2 bin 443 adet forma, çorap, şort gibi özel ürünler, 4’ü kulüpte görevli 6 şüpheli tarafından çalınarak ikinci el uygulamalarında satışa sunuldu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, ürünlerin kulüp bilgisi dışında ve rıza alınmadan üçüncü kişiler tarafından internet ortamında satışa sunulduğu gerekçesiyle soruşturma yapılarak, iddianame hazırlandı.

ÖZEL ÜRÜNLER ‘KELEPİR MARKETİ’ KULLANICI İSMİYLE SATILDI

İddianamede, soruşturmanın piyasada satışı yasak bu ürünlerin, ikinci el eşya satışı yapılan bir internet platformunda pazarlandığının tespit edilmesi üzerine, Galatasaray Klübü tarafından 2021 yılı Eylül ayında yapılan suç duyurusuyla başladığı bildirildi. Galatasaray futbol A takımının futbol müsabakaları sayısı kadar sponsor firma tarafından sağlanan ürünlerin, futbolcuların terlemesini önlemek gibi birçok özelliğe sahip olduğu belirtilen iddianamede, söz konusu ürünlerin öngörülen süreden önce tükendiğinin anlaşılması üzerine araştırma yapıldığı anlatıldı. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan aramada ürünlerin bir kısmının bulunduğu ancak, tesiste bulunması gereken 2 bin 443 ürünün haksız şekilde kulüp dışına çıkarıldığı tespit edildi.

İKİNCİ EL UYGULAMASINDA SATIŞA SUNULDU

Piyasada satışa sunulan ürünlerden daha üstün özelliklere sahip olan ürünleri, bir ikinci el satış uygulaması üzerinden, kulüpte şoför olarak çalışan A.K. ve tesis çalışanlarıyla irtibatı olduğu tespit edilen B.F.Ü.’nün ‘Kelepir Marketi’ kullanıcı ismiyle ürünleri satışa sunduğu tespit edildi.

Galatasaray’dan Mathias Ross açıklaması