Galatasaray’da başkanlık yarışında sürpriz gelişme

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 3:07 pm - Güncelleme: 29 Mart 2022 Salı 3:07 pm

Burak Elmas’ın ibra edilmemesiyle birlikte Galatasaray’da seçim kararı alındı. Adaylar, listeler merak konusu olurken, en sürpriz iddia Dursun Özbek – Abdurrahim Albayrak cephesinden geldi. İkilinin seçime beraber gireceği iddia edildi.

Galatasaray ‘da seçim tarihi 30 Nisan olarak belirlendi, kulis çalışmaları başladı. Başkan Burak Elmas’ın idari yönden ibra edilmemesiyle birlikte gelinen süreçte, 1 ay boyunca camiayı heyecan dolu günler bekliyor. Dolayısıyla camia içinde adaylar, listeler, birleşmeler, imzalar elden ele geziyor. Tıpkı Haziran ayında gerçekleşen seçim havasında yine çok adaylı ve çok çekişmeli bir kongre yaşanacağı tahmin ediliyor. Kulislerde iki güçlü ismin bir araya geleceği iddiası ise gündeme bomba gibi düştü.

Burak Elmas’ın ibra edilmemesi sonrası Ünay Aysal’dan adaylık açıklaması

Fanatik’in haberine göre, “Galatasaray’a daha çok borcum var” diyerek, yeni bir oluşumda yer alabileceği sinyalini veren Abdurrahim Albayrak’ın, Dursun Özbek’le yaptığı görüşmelerde mutabakat sağladığı ileri sürüldü. Anlaşmaya göre Dursun Özbek başkan adaylığını resmen açıklarsa, Abdurrahim Albayrak da 2. Başkan olarak listesinde yer alacak.

CAMİANIN DESTEĞİNİ BEKLİYORLAR

Özbek’in yine camianın önemli isimleriyle görüştüğü ve çok güçlü bir yönetim kurulu oluşturmaya hazırlandığı belirtiliyor. Ancak Özbek’in yakın çevresiyle yaptığı görüşmelerde tek şartı, başkan adaylığını önce kendisinin ortaya koymasından ziyade, camiadan gelecek istek ve baskıyla beraber bu sürece dahil olabilmek. Yani Özbek’in, camianın desteğini tam olarak arkasına almadan adaylık açıklaması yapması beklenmiyor. Merhum başkan Mustafa Cengiz’e karşı girdiği seçimi kaybeden Özbek, buna benzer bir hayal kırıklığı daha yaşamak istemiyor.