Geriden gelen Galatasaray Trabzon engelini de geçti! Lider seriye devam dedi

Yayın tarihi: 5 Şubat 2023 Pazar 9:08 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2023 Pazar 9:37 pm

Süper Lig’in 23’üncü haftasında Galatasaray sahasında Trabzonspor’u ağırladı. Henüz 12’inci saniyede Trabzonspor öne geçmesine rağmen Sarı- Kırmızılı ekip geriye düştüğü maçta iki gol atıp öne geçti. Maç Galatasaray’ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Lider Galatasaray’ın galibiyet serisi 12 maça yükseldi.

Süper Lig’de 23. haftanın en kritik maçı İstanbul’da oynandı, Lider Galatasaray, Trabzonspor’u konuk etti. Karşılaşmada Halil Umut Meler düdük çaldı. Meler’in yardımcılıklarını, Cevdet Kömürcüoğlu ve Ekrem Kan yaptı. Maçın dördüncü hakemi ise Kadir Sağlam oldu. Bu zorlu müsabakada VAR koltuğunda Alper Ulusoy oturdu. AVAR’da ise Hakan Ceylan ve Kerem Ersoy bulundu.

MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Maça çok iyi başlayan ve henüz 12. saniyede Maxi Gomez’in golüyle öne geçen Trabzonspor, üstünlüğünü koruyamadı. 18. dakikada Dries Mertens’le eşitliği yakalayan Galatasaray, 53. dakikada Mauro Icardi’nin penaltıdan attığı golle skor üstünlüğünü eline aldı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma Galatasaray’ın 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

FENERBAHÇE İLE PUAN FARKI 9

Okan Buruk yönetimindeki Sarı Kırmızılılar, seyircisinin de desteğiyle 3 puanı kaparak üst üste 12. galibiyetini aldı, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 9’a çıkardı.

TRABZONSPOR’UN DEPLASMAN KABUSU DEVAM EDİYOR

Hatayspor mağlubiyeti sonrası evinde Antalyaspor’u 2-0’la geçerek moral depolayan Abdullah Avcı’lı Trabzonspor ise deplasmandaki kötü gidişatını zorlu maçta durduramadı. Son 6 maç deplasmandan sadece 2 puan çıkarabilen, üst üste 4 mağlubiyet alan Fırtına, 38 puanla 6. basamakta kaldı.

15 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ

Galatasaray, 11’i Süper Lig, 3’ü Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 14 maçlık galibiyet serisi ile Trabzonspor karşısına çıktı. Sarı-Kırmızılılar, Ümraniyespor mücadelesiyle birlikte bu sezonki galibiyet serisini 14’e çıkarmış ve tarihindeki en uzun galibiyet serisi rekorunu kırmıştı. Ligdeki en uzun seri Aslan, Trabzonspor maçından 3 puanla ayrılarak Süper Lig’de üst üste 12. galibiyetini elde etti. Sarı-Kırmızılılar, böylece lig tarihinde 1987-1988 sezonunun son 9 haftası ve 1988-1989 sezonunun da ilk 3 haftasında aldığı 12 galibiyet serisi rekorunu egale etti. O dönemde takımı Mustafa Denizli çalıştırıyordu.