FIFA Hindistan Futbol Federasyonunun üyeliğini askıya aldı

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2022 Salı 1:36 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2022 Salı 1:43 pm

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Hindistan Futbol Federasyonunun (AIFF) üyeliğini askıya aldığını duyurdu.

Hindistan Yüksek Mahkemesi’nin mayıs ayında aldığı kararla, AIFF İcra Komitesi’nin üyeliklerini geçersiz kılarak, federasyon yönetimi için üç üye atamasının ardından FIFA’dan AIFF’in üyeliğine ilişkin açıklama geldi.

FIFA, federasyonun bağımsız üyelerine dışarıdan yapılan müdahale gerekçesiyle AIFF’in üyeliğinin oy birliğiyle askıya alındığını açıkladı.

Açıklamada, Hindistan’da görevden uzaklaştırılan AIFF İcra Komitesi üyelerinin bağımsız bir kurulun yetkisiyle yeniden yönetimi devralması halinde söz konusu cezanın kaldırılacağı vurgulandı.

Aynı zamanda, AIFF’in 11-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 2022 FIFA 17 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası’na planlandığı gibi Hindistan’ın ev sahipliği yapamayacağı da ifade edildi.

AIFF’in Aralık 2020 yılında düzenlemesi gereken yönetim kurulu ve başkanlık seçimleri, çeşitli gerekçelerle ertelenmiş ve konu mahkemeye taşınmıştı.

‘İmajım zarar gördü’ diyen Domenec Torrent Galatasaray’ı FIFA’ya şikayet etti