‘Fenomen olmak için ayırdığınız zamanı sağlık politikalarına ayırın’

Yayın tarihi: 14 Kasım 2020 Cumartesi 10:35 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2020 Cumartesi 10:35 pm

CHP’li Murat Emir Ankara’da hasta yakınlarına uğrayan sağlık emekçilerinin görüntülerini paylaşarak, “Sağlık çalışanları kendisini korumak için barikat mı kursun, sağlık hizmeti mi versin? Sayın  Koca Twitter’da fenomen olmak için harcadığınız mesainin birazını da mantıklı ve tutarlı sağlık politikaları için harcamanızı bekliyoruz” dedi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Bölümü’ne dün gece geç saatlerde bisikletten düşmesi sonucu kalp sorunları yaşayan bir çocuk getirildi. Çocuğun tedavisi sırasında hasta yakınları ile sağlık çalışanları arasında tartışma çıktığı öğrenildi. Tartışma sonucu hasta yakınları, çocuk yoğun bakım bölümündeki sağlık çalışanlarına saldırmak istedi. Sağlıkçılar, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda yapıldığı gibi, yoğun bakım bölümünün kapılarını kapatarak saldırganları durdurdu.

Hasta yakınları sağlıkçılara saldırdı: Emekçiler barikat kurdu!

“SAĞLIKÇILAR BARİKAT MI KURSUN, HİZMET Mİ VERSİN?”

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı eleştiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Sağlık çalışanları kendisini korumak için barikat mı kursun, sağlık hizmeti mi versin?Sayın @drfahrettinkoca , Twitter’da fenomen olmak için harcadığınız mesainin birazını da mantıklı ve tutarlı sağlık politikaları için harcamanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.