Fenomen Gizem Üzel’den Kılıçdaroğlu’na destek: Dedem ‘İstanbul Sözleşmesi’ diyor ‘Erdoğan’ sürtük!

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 1:39 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 1:41 pm

Sosyal medya fenomeni Gizem Üzel, Cumhur İttifakı’nın kadın düşmanı politikalarından bahsederek Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiğini belirten bir video çekti. Video kısa sürede sosyal medyada hızla yayıldı

Türkiye’de yapılacak olan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 3 gün kaldı. Sosyal medyada değişim isteyen yurttaşların Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verme çağrıları artıyor. Tanınmış birçok ismin seçimler için yaptığı çağrıların ardından bu kez de sosyal medya fenomeni Gizem Üzel’in seçime dair çektiği video sosyal medyada gündem oldu.

Gizem Üzel, “Seçim günü makyajı ve kombini” içerikli videosunda Cumhur İttifakı’nın kadın düşmanı politikalarından bahsederek Kılıçdaroğlu’na oy verme çağrısı yaptı.

Üzel videoda şu ifadeleri kullandı:

“Kemal dedeme vereceğim oyumu. Başta ben de istemedim aday olmasını. Çünkü gençlerin önü açılsın istiyorum. Kemal dedem  Kadın erkek eşitliği diyor İstanbul sözleşmesi yaşatır diyor. Erdoğan ise sürtük diyor. Terörist diyor, çürük diyor. düşük diyor hatta kadın mıdır kız mıdır bilmem diyor. ”

Milli Merkez’den seçimde Kılıçdaroğlu’na destek kararı

HÜDA PAR GÖNDERMESİ

“AKP sıralarından meclise girecek vekiller 15 yaşındaki kız çocuklarının evlenmesini savunuyorlar eşi olmayan bu kadınların sahiplendirilmesi gerektiğini savunuyorlar. Köpek gibi sahiplendirilmesinden bahsediyorlar. ”

“KADININ ADI YOK”

“İttifak oldukları Yeniden Refah Partisi’nin kadın Milletvekili adayının resmi bile yok. Karanlık… Kadının adı yok kısaca bu tarafta.”

“KARISIYLA HAYATI PAYLAŞMAKTAN GURUR DUYUYOR”

“Karı gibi mutfakta işi yokmuş mesela beylerin. Beyler sadece ayaklarını uzatıp çaylarını bekler çünkü. Ben de sabahtan akşama kadar aynı işten aynı mesaide çalışmamışım gibi.  Kadınların sadece çocuk bakmaya indirgendiği zamandan farklı bir zamanda yaşadığımızdan haberleri yok. Öbür yanda dedem çay koyuyor. Çünkü karısıyla hayatı paylaşıyor olmaktan gurur duyuyor. ”

“GELECEĞİNİZ BU SEÇİME BAĞLI OLABİLİR”

“Bu seçimi kadınlar olarak iyi tartmalısınız çünkü geleceğinizin nasıl görüneceği bu seçime bağlı olabilir.”

ERZURUM GÖNDERMESİ

Üzel, İmamoğlu’nun Erzurum’da karşılaştığı provokasyona gönderme yaparak videosunu “Başka siyasi görüşten olduğumuz için taşlanmadığımız günlere” ifadeleriyle bitiriyor.