Sevilay Yılman’a Reisi’nin cenaze töreninde uyarı: Montunu değiştir

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2024 Salı 3:19 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2024 Salı 3:25 pm

Tebriz‘de İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için düzenlenen cenaze törenine katılan gazeteci Sevilay Yılman beyaz montu nedeniyle uyarıldığını açıkladı.

Helikopter kazasında ölen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililer için planlanan cenaze merasimlerinin ilki Tebriz’de düzenlendi.

Tebriz Şüheda Meydanı’nda düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı törende, kazada hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tebriz Cuma İmamı Muhammed Ali Al-i Haşim ve Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmeti için dualar edildi. Sivil ve askeri yetkililerin katıldığı törende cenazeler büyük bir kalabalığın katılımıyla Şüheda Meydanı’ndan, Musalla Meydanı’na götürüldü.

Tebriz’e giden gazeteci Sevilay Yılman, Ekol TV’de cenaze törenini anlattı. “Beyaz montumu değiştirmemi istediler” diyen Yılman, İranlı general Kasım Süleymani’nin cenaze törenine göre daha sakin olduğunu ama yine de kalabalık olduğunu belirtti.

Yılman şu ifadeleri kullandı: “Çok büyük bir izdiham oldu, interneti kestiler, o yüzden de canlı yayına bağlanamadık. İran istihbaratı uyardı, benim beyaz bir montum vardı. Kalabalığa uyum sağlayacak bir şey giymemi istediler. Ben dehşete kapıldım. Böyle bir ana şahit olmak inanılmaz ilginçti. Kasım Süleymani’nin cenazesini hatırlar insanlar. 1 milyon insan katılmıştı, orada 50 kişi ölmüş, 250 kişi de yaralanmıştı. Çok fazla insan vardı, az kalsın eziliyordum. Kameraman arkadaşım Özgür’le bir ara birbirimizi kaybettik. 8 naaş arkadaki camiiye getirildi. Kamyonun üstünde konan naaşlar birkaç tur attı. Çok enteresan ritüeller izledik. Aşırı bir izdiham vardı. İnsanlar ağlıyordu, üç farklı noktada ilahiler okundu. Alimler ilahiler okurken, herkes feryad figan ağlıyordu. Ben böyle bir şey beklemiyordum.

Cevdet Yılmaz ile Hakan Fidan, İbrahim Reisi’nin cenazesine gidiyor

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Reisi için Tebriz’de tören! Binlerce kişi katıldı

Kaynak: HABER MERKEZİ