Fenerbahçe’nin Avrupa’daki çeyrek final rakibi belli oldu

Yayın tarihi: 15 Mart 2024 Cuma 4:11 pm - Güncelleme: 15 Mart 2024 Cuma 4:48 pm

TELE1 Spor Servisi

Fenerbahçe‘nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final turundaki rakibi belli oldu. Sarı lacivertliler, Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile eşleşti. Turun ilk maçı 11 Nisan’da Yunanistan’da, rövanş maçı ise 18 Nisan’da Kadıköy’de oynanacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise takımını eleyerek çeyrek finale yükselen Fenerbahçe’nin rakibi belli oldu.

RAKİP OLYMPIAKOS

UEFA’nın İsviçre’nin Nyon kentindeki merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde sarı lacivertli ekip, Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile eşleşti.

YARI FİNAL EŞLEMESİ DE BELLİ OLDU

Sarı lacivertliler, turu geçmesi durumunda yarı finalde Aston Villa – Lille karşılaşmasının galibiyle eşleşecek.

Çeyrek final ve yarı final turu için yapılan kura çekimi, herhangi bir ülke kısıtlaması veya seri başı takım kuralı olmadan yapıldı.

Kupadaki çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

* Club Brugge (Belçika) – PAOK (Yunanistan)

* Olympiakos (Yunanistan) – Fenerbahçe (Türkiye)

* Aston Villa (İngiltere) – Lille (Fransa)

* Viktoria Plzen (Çekya)  – Fiorentina (İtalya)

Yarı final eşleşmeleri ise şu şekilde:

* Aston Villa- Lille maçının galibi / Olympiakos – Fenerbahçe

* Club Brugge – PAOK maçının galibi / Viktoria Plzen – Fiorentina maçının galibi

İLK MAÇ 11 NİSAN’DA

Fenerbahçe, çeyrek final turunun ilk maçını 11 Nisan 2024’te Yunanistan’da oynayacak. Sarı lacivertliler turun rövanş karşılaşmasında ise 18 Nisan 2024 tarihinde Olympiakos’u sahasında ağırlayacak.

Belçika şampiyonu Union SG’yi deviren Fenerbahçe Avrupa’da çeyrek finalde!

FENERBAHÇE’NİN ŞANSI YÜKSEK

Sarı lacivertli ekip, istatistik şirketi OPTA’nın son verilerine göre, turnuvanın üçüncü favori takımı. Kupanın favorisi İngiltere ekibi Aston Villa olurken, ikinci favori ise Lille olarak gösterilmişti. Fenerbahçe ise 7 Mart’taki Union SG galibiyeti sonrasında 3 basamak birden atlayarak kupanın üçüncü favorisi olarak gösterilmeyi başarmıştı.

KANARYA ÜÇ TURNUVADA DA ÇEYREK FİNALİ GÖRDÜ

Öte yandan Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde çeyrek final turuna kalarak Avrupa organizasyonlarında bir ilke imza attı. Daha önce Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finali gören Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde de aynı aşamaya gelen dördüncü takım oldu. Üç büyük organizasyonda da çeyrek final gören diğer takımlar; Fransız ekibi Marsilya, İtalya temsilcisi Roma ve Hollanda ekibi PSV Einhoven.

FİNAL MAÇI ATİNA’DA

Turnuvanın çeyrek final ve yarı final aşamalarının tamamlanmasının ardından oynanacak olan final karşılaşması ise Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Ayasofya Stadı’nda oynanacak. Kupanın sahibi, 29 Mayıs 2024 tarihindeki karşılaşmanın sonucunda belli olacak.

Fenerbahçe, UEFA, UEFA Avrupa Konferans Ligi, çeyrek final, Fenerbahçe kura, Fenerbahçe çeyrek final rakibi

 

Kaynak: TELE1