Belçika şampiyonu Union SG’yi deviren Fenerbahçe Avrupa’da çeyrek finalde!

Yayın tarihi: 14 Mart 2024 Perşembe 10:40 pm - Güncelleme: 15 Mart 2024 Cuma 12:47 am

Özel Haber: Egehan Erkün

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında Union SG’yi Kadıköy’de ağırlayan Fenerbahçe, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Turun ilk maçını 3-0 kazanan Fenerbahçe, toplam skorda 3-1’lik üstünlüğü sağlayarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında sahasında Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise’i ağırladı. İlk maçı deplasmanda 3-0 kazanan sarı lacivertliler, karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı. İki turun sonucunda 3-1’lik üstünlük elde eden Fenerbahçe, turnuvada adını çeyrek finale yazdırdı.

FENERBAHÇE’NİN GÖZÜ KURADA

Sarı lacivertlilerin çeyrek finaldeki rakibi 15 Mart Cuma günü İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek olan kura çekimi ile belli olacak. Kura çekimi, saat 16.00’da yapılacak.

Fotoğraf: AA

İSMAİL KARTAL SAHAYA 5 EKSİKLE ÇIKTI

Fenerbahçe, karşılaşmada 5 oyuncusundan yararlanamadı. Turun ilk maçında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Rade Krunic’in yanı sıra sakatlıkları bulunan Joshua King ve Çağlar Söyüncü ile maç eksiği bulunan Rodrigo Becao ve Leonardo Bonucci kadroda yer almayan oyuncular oldu. Bu oyuncuların yanı sıra UEFA listesine yazılmayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun da kadroda yer almadı.

Fotoğraf: AA

MERT HAKAN SAKATLANDI

Karşılaşmada 75. dakikada Ryan Kent’in yerine oyuna dahil olan Mert Hakan Yandaş, yaşadığı sakatlık sonrasında oyundan çıktı. 90. dakikada sakatlanan tecrübeli futbolcu, 90+2. dakikada oyundan çıktı. Yandaş’ın yerine mücadeleye altyapı oyuncusu 17 yaşındaki Zeki Dursun dahil oldu. Dursun, bu sezon Fenerbahçe formasıyla ilk kez süre aldı.

Fotoğraf: AA

UEFA BAŞKANI CAFERIN KADIKÖY’DE

Birtakım ziyaretler gerçekleştirmek için Türkiye’ye gelen UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de karşılaşmayı Ülker Stadyumu’nda takip etti. Gündüz saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu’nu ziyaret eden Caferin, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç ile de bir araya geldi.

Avrupa’da kura çekimi yarın yapılacak

 

Editör Notları:

-Maçın ilk yarısında her iki takımda önemli pozisyonlar yakaladı. Sarı lacivertli ekipte, 18. dakikada Fred ve İrfan’ın pas organizasyonunda Osayi Samuel topu ağlarla buluşturdu. Ancak mükemmel pas organizasyonu sonucu atılan bu golde yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

-Rakip takım maçta önde pres yaparak ilk yarıda Fenerbahçe’nin savunmadan atak organizasyonu kurmasını önemli ölçüde etkiledi. Oosterwolde’ye göre ayağı daha iyi olan Djiku, topun ileri alana taşınmasında önemli rol oynadı. Fred ve Ferdi sık sık geriye gelerek topu rakip kaleye taşıdı. İsmail Kartal’ın öğrencileri oyun kurmakta zorlansa da kontrataklarda ilk yarıda önemli fırsatlar yakalamayı bildi.

-Kartal’ın Oosterwolde ile birlikte stoperde forma verdiği Alexander Djiku, sahanın en iyi performans gösteren oyuncularından biri oldu. Djiku birçok pozisyonda kritik müdahaleler yaparak rakip takımın ataklarının savuşturulmasında önemli rol oynadı. Djiku maçın büyük bir bölümünde yüzde 89 pas isabetiyle oynayarak, hem savunmada hem de ileri ataklarda etkili performans sergiledi. Djiku’nun oyunu sarı lacivertli tribünlerde de karşılık buldu. Taraftarlar ilk hatasında Djiku’yu tezahüratlarla motive etti.

-Uzun bir aradan sonra forma şansı bulan İrfan Can Eğribayat maç içinde kısa düşen pasının rakipte kalması dışında iyi bir performans sergiledi. İrfan aynı pozisyonda rakip oyuncunun şutunu kurtararak hatasını telafi etti.

-Yine 11’de kendisine şans bulan bir başka isim Ryan Kent oldu. Kent maçta isteksiz ve ağır göründü. Ataklarda Tadic, İrfan Can ve Cengiz gibi efektif bir performans sergileyemedi. Kartal, Kent’i sahada 75 dakika tuttu.

-Ferdi Kadıoğlu hem savunmada hem de rakip kaleye yönelik ataklarda yine büyük sorumluluk aldı. Topun olduğu her yerde varlık gösteren Ferdi, sahada yine en iyi performansı sergileyen isimlerden biri oldu.

-Oosterwolde de rakip takım ataklarında ilk yarıda 2 kritik dokunuş yaparak gol yollarını kapattı. Oosterwolde zaman zaman hata yapsa da ortalamanın biraz üstünde performans sergiledi.

-Belçika ekibi, ilk yarısı golsüz tamamlanan yarının ardından tur için ikinci yarıda baskısını artırdı. 68. dakikada Sol kanattan yapılan ortada ceza alanı içinde Ferdi ile eşleşen ve boyu daha uzun olan Rasmussen topu kafayla ağlara gönderdi. Fenerbahçe golün ardından daha pozitif bir futbol oynayan rakibi karşısında pozisyon bulmakta zorlandı.

-Fenerbahçe’nin ilk maçtaki 3-0’lık galibiyetinin ne kadar önemli olduğu bu maçta bir kez daha görüldü. Union SG, hem önde pres yapıp hem de iyi kapanan hızlı bir futbol takımı. Belçika Pro Lig’de şampiyonluğu lig sona ermeden garantilediler. İlk maçta çok iyi bir futbol oynayarak turun biletini erken kapan sarı lacivertliler, sahasındaki maçta Belçika ekibi karşısında zorlandı. Fenerbahçe, turnuvanın favorilerinden biri olan Union SG’yi İsmail Kartal’ın ilk maçtaki taktik zaferi sayesinde stres yaşamadan geçmeyi başardı.

-Ancak bugün tribünlerde garip bir durum yaşandı. Evet Fenerbahçe sahasında mağlup olarak turu geçti fakat toplam skorda 3-1 önde olduğu unutulmuş gibiydi. Maç sonunda çeyrek final coşkusu yoktu. Haberi yetiştirme hızıyla son düdükten 1-2 dakika sonra kafamı kaldırdığımda tribünler büyük ölçüde boşalmıştı. Süper Lig’deki puan kayıplarında bile böylesine rastlamadım. Muhtemelen maç saati nedeniyle taraftarlar toplu ulaşıma yetişme kaygısıyla stattan ayrıldı ama yine de coşkulu bir maç sonu görmek çeyrek finale yakışan görüntü olurdu.

-Çeyrek finale kalan Fenerbahçe 15 Mart Cuma günü İsviçer’nin Nyon kentinde çekilecek olan kura çekimini bekleyecek.

Sadettin Saran, Fenerbahçe başkanlığı için aldığı kararı resmen açıkladı

Kaynak: TELE1