Fenerbahçe UEFA ve IFAB’a gidiyor

Yayın tarihi: 8 Kasım 2023 Çarşamba 11:20 am - Güncelleme: 8 Kasım 2023 Çarşamba 11:31 am

Fenerbahçe, Ali Koç’un Türk futbolu ve hakemlerle ilgili dile getirdiği iddiaları UEFA ve IFAB’a taşıyor.

Fenerbahçe’nin hukuk ekibi, son dönemdeki iddialarla ilgili harekete geçti. Sözcü Gazetesi’nin haberine göre; Başkan Ali Koç’un talimatıyla yaşanan olaylarla ilgili çalışmalar başladı.

Hakemler içindeki gruplaşmalar, atamalardaki usulsüzlükler, geçmiş tarihe alınan sağlık raporları, yasa dışı bahis ve şike iddiaları gibi konularda sarı-lacivertlileri hukukçuları genş kapsamlı bir dosya hazırlıyor.

Kulüp bu dosyayı UEFA ve Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’na (IFAB) sunacak.

Ayrıca İçişleri ve Spor bakanlıklarına da şikayette bulunulacak.

Ali Koç’tan Erden Timur taklidi! “Bak seni Selahattin Baki’ye vereyim ne yapar”

ALİ KOÇ ‘FUTBOLUN SUSURLUK’U’ DEMİŞTİ

Fenerbahçe-Hatayspor maçının yardımcı hakemi Kemal Yılmaz’ın istifasına değinen Koç, hakemlerle ilgili şunları söylemişti:

“İstifa eden hakem, verilen cezalar ve atamalar ile hakemlerin adil ve tarafsız karar vermeleri etkileniyor. Yıllardır biz bunu söylüyoruz. Bütün bu gelişmeler çerçevesinde cuma günkü açıklamalarım ve bugün yapacağım açıklamalar zaruret haline gelmiştir. Geçtiğimiz hafta yaşananlar, başka bir ülkede yaşansa yer yerinden oynardı. Futbolun dinamikleri değişirdi. Bakalım bizim ülkemizde neler olacak? Her zamanki gibi görmezden mi gelinecek ya da bu son yaşananlar Türk futbolunun Susurluk’u olacak mı?

Bunlar, 6 günde olanlar. Bir de bundan önce birkaç senedir olanlar var. Fenerbahçe olarak, bu olanlarla ilgili, Kasım 2020’den bu yana 5 tane başvurumuz olmuş. İnceleyin, soruşturun, doğru mu, değil mi anlayın. Bunun 2 avantajı var. Gerçekse dibine inersin, dibine indiğin zaman belki başka konuların da dibine ineceksin. Gerçek değilse, atıp tutanlar, atıp tutmanın bir bedeli olduğunu anlayacak. Ona göre çok daha sorumlu davranacaklar. Her türlü kazan kazan.”