Fehim Taştekin: Herkesin gözü şimdi İran’da

Yayın tarihi: 5 Aralık 2020 Cumartesi 9:49 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2020 Cumartesi 9:49 pm

Hakan Aksay’ın sunduğu Dünyanın Öteki Yüzü’nün bu haftaki konukları; Akademisyen – Ege Üniversitesi Uluslararasi İlişkiler Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Sinem Kocamaz, Gazeteci Fehim Taştekin, Akademisyen – Siyaset Bilimci Dr. Erhan Keleşoğlu, Filolog – Libretto yazarı Yana Temiz, Gazeteci Okay Deprem ve Rusya Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün Kıdemli Araştırma Görevlisi – Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Vladimir Avatkov oldu.

Taştekin, Savunma Bakanlığı Teknolojik Araştırma ve İnovasyon Kurumu Başkanı Dr. Muhsim Fahrizade Mahabadi’ye Tahran’da düzenlenen suikastinin nelere yol açabileceğini yorumladı.

Taştekin, “İran tehdit ve baskı altında. Natanz Nükleer Santrali’ndeki patlama, elektrik santralinde patlama vb. başka yerlerde patlamalar oldu ve en sonunda bu suikast oldu. Bu daha çok Biden’ın herhangi bir şekilde manevra yapmasını önleyecek bir ortama hazırlama, zemini mayınlama diyebileceğimiz hareket. İran’ın ne yapacağı burada önem kazanıyor. Eğer İran hedeflendiği gibi bir misillemede bulunursa kuşkuşuz gelecek ABD yönetimi, ABD Kongresi dahil İran’la ilgili elini ayağını bağlayan bir sonuç doğuracak. O yüzden herkesin gözü şimdi İran’da” dedi.