Fatih Altaylı’dan Merdan Yanardağ’ı icraya veren Sezen Aksu’ya tepki!

Yayın tarihi: 21 Eylül 2023 Perşembe 12:03 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe 12:28 pm

Fatih Altaylı, Merdan Yanardağ’ın hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulmasıyla ilgili, “Cezaevinde kalmasını gerektirecek bir suçu yok. Övgü bile sayılmayacak Öcalan sözlerinden dolayı tutuklu olması çok da makul bir iş değil” dedi. Altaylı, ayrıca Yanardağ cezaevindeyken tazminat için icraya başvuran Sezen Aksu’ya da “Yakışmadı. Şimdi bir de o miktarı artırmış, 100 bin lira talep ediyormuş. O daha da ayıp” sözleriyle tepki gösterdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında gündemi değerlendirdiği programda ifadeleri bağlamından koparılan ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile ilgili konuştu.

Yanardağ’ın PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili ifadelerinin ‘övgü’ olarak nitelendirilemeyeceğini belirten Altaylı, cezaevinde tutulmasına sebep olacak bir ‘suç olmadığına’ dikkat çekti.

Altaylı şöyle konuştu:

“Merdan Yanardağ’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşması en büyük dileğimizdir. Çünkü cezaevinde kalmasını gerektirecek bir suçu yok. İktidar mensuplarının yıllarca yapmış olduğu Öcalan övgülerinin yanında övgü bile sayılmayacak Öcalan sözlerinden dolayı tutuklu olması çok da makul bir iş değil.”

Altaylı, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında gerginlik olduğu iddialarına da değindi.

Altaylı, kendisine yöneltilen, “TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ‘Ekrem İmamoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayıp programınız bana bildirilmiyor’ dediğini söyledi. Aynı zamanda Halk TV’den Seyhan Avşar, ‘Kılıçdaroğlu’na yakın isimler İmmamoğlu’nun genel başkanı yalnız bıraktığı, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da bir programı olduğu saatlerde İmamoğlu başka bir etkinlikte olmasının parti kültürüne uygun olmadığı’ yönünde bir açıklama yaptı.” sorusunu yanıtladı.

Altaylı şunları söyledi:

“Merdan Yanardağ Kılıçdaroğlu’na yakın bir isimken, anladığım kadarıyla artık İmamoğlu’na yakın bir isim haline dönüşmüş. Bu ilginç. Çünkü 40 yıldır tanıdığım Merdan Yanardağ’ın, Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiğim için bana ağır hakaretler ettiğini de hatırlıyorum. Ne olmuşsa olmuş Anti-Kılıçdaroğlu veya pro-İmamoğlu’cu olmuş.

Merdan Yanardağ’ın bunu söylerken bir şey bilmeden söyleyeceğini zannetmiyorum. Seyhan Avşar’ın da uyduracağını sanmıyorum. Bence her ikisinin de kaynağı bu tezgahı kuranlar. Bence Kılıçdaroğlu’nun yanında bir grup var. Bu grup, Kılıçdaroğlu’nun yapacağı programlara İmamoğlu’nu davet etmiyor, gelmesini engelliyor. Büyük ihtimalle Kılıçdaroğlu’nun bundan haberi bile yok. Aynı grup dönüp, Kılıçdaroğlu’na ‘Biz ilettik ama işim vardı gelemem dedi’ diyor. Bu grup İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun arasını açıyor. Bu ekip Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adaylığını da zorlayan ekip. Bunlar CHP içerisindeki ajanlar. CHP içinde köstebekler var. Kılıçdaroğlu belki bilerek belki bilmeyerek bu köstebekleri parti içinde tutuyor.”

“SEZEN AKSU’YA YAKIŞMADI, AYIP”

Öte yandan Altaylı; ‘Yetmez ama evet’ kampanyasının önde gelen isimlerinden Sezen Aksu’nun, kendisine yetmez ama evetçi olduğunu söyleyen Merdan Yanardağ’a açtığı tazminat davasında kazandığı 30 bin lirayı istinafa taşıyarak 100 bin lira talep etmesini de değerlendirdi.

Altaylı, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Sezen Aksu’nun Merdan Yanardağ’dan cezaevindeyken para talep ediyor olması, evine haciz yollaması çok yanlış. Siyasi olarak eğer varsa yaptığı yanlışlara rağmen hala bağrımıza basmaya uygun bulduğumuz Sezen Aksu’ya yakışmadı. Şimdi bir de o miktarı artırmış, 100 bin lira talep ediyormuş. O daha da ayıp. En azından hapisteyken bu icradan vazgeçmesi lazım.”

Fatih Altaylı’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Alo Holding’ tepkisi: Gerçekler ortaya çıkmaya başladı