Fatih Altaylı’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Alo Holding’ tepkisi: Gerçekler ortaya çıkmaya başladı

Yayın tarihi: 20 Eylül 2023 Çarşamba 12:49 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba 12:49 pm

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alo Holding’ açıklamasının Habertürk yönetimine onu kastedilerek yapıldığının söylendiğini ifade ederek, “Şimdi ne oldu! Taşlar dökülmeye, gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Artık görüyoruz kimmiş ‘gizli AKP’li’, kimmiş ‘holdinglerin adamı'” tepkisini gösterdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir grup konuşmamda söylediğimi yeniden hatırlatma ihtiyacı duydum. Bu sefer daha net söyleyeyim… Son zamanlarda kerameti kendinden menkul bazı kişiler bir anda muhalif yazar oldular. 20 yıllık yandaşlıktan sonra, bir baktık oluvermişler işte. Bunların bazıları köşe yazarı, bazıları araştırmacı formatında önümüze çıkıyorlar; muhalefet nasıl yapılır, kelle koltukta mücadele eden bana öğretmeye kalkıyorlar. Defalarca suikast teşebbüsüne uğramış bana, köşelerinde ders vermeye kalkıyorlar. Şunu çok iyi bilsinler ki biz daha ölmedik. Onların da ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Haksızlıklar karşısında kalemini dahi oynatmayan, televizyonlarda konuşmayan, ‘Alo Holdinglerin’ medyası bana ders vermeyi bıraksın, ateş olsalar cürmü kadar yer yakarlar. Bu böyle biline.” paylaşımıyla bazı gazetecileri eleştirmiş, bu isimlerden birinin de Fatih Altaylı olduğu iddia edilmişti.

Altaylı ise yazısında Kılıçdaroğlu’na yakın kişileri aradığını ve o kişilerin kendisine “Seninle alakası yok” dediğini yazmıştı.

“ALO HOLDİNG ADAMI OLDUĞUMU SÖYLEDİ, UTANIP SIKILMADAN”

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in, “Ocak’ta partinin yaptırdığı anketlerde seçim sonuçlarının başa baş olduğuyla ilgili birçok sonuç vardı. Ama parti genel merkezi birçok sorgulamaya rağmen bunları görmezden geldi” açıklaması sonrası Fatih Altaylı’dan Kılıçdaroğlu’na tepki geldi. Seçim öncesinde benzer şeyleri söyleyerek Kılıçdaroğlu’nun adaylığını eleştirdiğini ve CHP liderinin kendisine “saldırdığını” belirten Altaylı, şu ifadeleri kullandı:
“Gizli AKP’li olduğumu, Alo Holding’in adamı olduğumu söyledi. Utanıp sıkılmadan. Tuncay Özkan’ı aradım, ‘Bana mı dedi’ diye sordum. ‘Yok Fatihcim ne alakası var’ dedi. Ama Habertürk’ün tepe yönetimine ‘Tabii ki Altaylı’yı kast ediyoruz’ dediğini de biliyorum.

“ARTIK GÖRÜYORUZ”

Şimdi ne oldu! Taşlar dökülmeye, gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Artık görüyoruz kimmiş ‘gizli AKP’li’, kimmiş ‘holdinglerin adamı’.
Ve hâlâ o koltukta oturuyor. CHP’nin hâlâ kazanma şansı olan birkaç adamını da yok etmeye, itibarsızlaştırmaya, seçimin hemen ardından söylediğimiz gibi büyük kentleri de AK Parti’ye vermek için çalışarak. CHP’yi CHP olmaktan çıkardığı ve 13 yıldır AK Parti’nin fırınına odun taşıdığı artık aşikar. Kimilerinin iddia ettiği gibi bunu bilerek mi yapıyor bilemem.
Ama bildiğim bir şey var. Bir şey deveye benziyorsa devedir. Anlamadığım, her şey kabak gibi ortada iken, samimi sosyal demokrat olduğunu zannettiğim bazı isimlerin niye hâlâ onun yanında durduğu. Yoksa tezgah zannettiğimizden daha mı büyük!”

4 yıla kadar hapsi istenen Fatih Altaylı: Yatacaksam da haysiyetimle yatarım