Facebook, zirvedeki yerini kaybetti

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 21 Ağustos 2022 Pazar 3:14 pm

TikTok ve BeReal gibi uygulamaların yükselişiyle birlikte popülerliğini yitiren Facebook, en popüler uygulamalar sıralamasında ilk 10’daki yerini kaybediyor.

Bir zamanlar sosyal medya dünyasının tartışılmaz lideri olan ve uzun süre en popüler uygulamalar listesinin zirvesinde kalan Facebook, zirvedeki yerini uzun süre önce kaybetti. Ancak hala ilk 10’da kendisine yer buluyordu. Ne var ki bu durum da yavaş yavaş değişiyor. Bir zamanların bir numarası, artık en popüler 10 uygulama arasına girmekte bile zorlanıyor.

facebook

iPhone App Store verileri, Facebook’un bu yıl App Store’daki en popüler 10 uygulama arasına girmekte zorlandığını gösteriyor. Meta’nın sosyal medya uygulaması, 2021 boyunca sadece yedi kez ilk 10’dan düşmüştü. 2022’de ise daha ağustos ayında olmamıza rağmen uygulama tam 59 kez ilk 10 listesinin dışında kaldı. Yıl sonuna kadar bu rakamın daha da yükselmesi bekleniyor. Üstelik bunların birinde tam 37 gün boyunca ilk 10’un dışında kaldı.

 

Bunun başlıca sebebi ise özellikle gençlerin farklı sosyal medya uygulamalarını tercih etmesi. TikTok’un son dönemde ne kadar popüler hale geldiğini duymayan yoktur herhalde. Ancak gençlerin gitgide daha fazla ilgi gösterdiği tek uygulama TikTok değil. BeReal gibi daha yeni uygulamalar da geniş kitlelere ulaşmaya başladı. Bugün gençler arasında en popüler uygulamalardan söz ettiğimizde TikTok ve BeReal’ı da mutlaka saymamız gerekiyor. Neyse ki bir diğer Meta uygulaması olan Instagram da hala bu listede yer alıyor. Yoksa Meta kendisini oldukça sıkıntılı bir durumun içinde bulabilirdi.

Uluslararası Uzay İstasyonu’na sera kurulacak