Facebook 40 bin çalışanını görevlendirdi

Yayın tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 23 Eylül 2021 Perşembe 3:11 pm

Facebook 40 bin çalışanını güvenlik ve gizlilik nedeniyle kullanıyor. Ortaya çıkan son detaylara göre sadece 5 yıl içerisinde bile ciddi bir harcama yapıldığı görüldü.

Hatırlayacağınız üzere Instagram hakkında genç kızlar üzerindeki olumsuz etkisini görmezden gelme suçlaması yapılmıştı. Şirket bu suçlama ile zor durumda kaldı.

Yaşanan tüm bu gelişmelerden sonra seçkin kişilere özel muamele yaptığı söylenen bu sosyal medya devi yeniden eleştiri oklarının hedefinde yer aldı. Şimdi ise bunu düzeltmeye çalışıyor. Facebook tarafından yayınlanan bir rapora göre teknoloji devi gizlilik ve güvenlik önlemleri için yaklaşık olarak 13 milyar dolar harcadı. Üstelik bunu 2016 yılından beri yapıyor.

Facebook

ABD’li sosyal medya devi gizlilik ve güvenlik için çalışmalarını devam ettirdiğini söylüyor. Ona göre kendisi bu alanda en fazla harcama yapan şirketler arasında yer alıyor.

Yaklaşık olarak 40 bin civarında çalışanı bu konuya yöneltmesi aslında olumlu bir gelişme. Tüm bunlara ek olarak Facebook yılın ilk yarısında 3 milyardan fazla sahte hesabı kaldırdığını söyledi. Ayrıca koronavirüs ile ilgili 20 milyon yanlış bilgi içeren haber tamamen kapatıldı.

Facebook’un akıllı gözlüğü satışa çıkıyor

Facebook özellikle son dönemlerde güvenlik ve gizlilik konularına çok daha fazla önem gösteriyor. Hedef tahtasına her oturduğunda şirketin bu tür açıklamalar yaptığını görüyoruz.