Ezidi çocuk için koruma kararı çıktı, kaçıran IŞİD’li tutuklandı

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 1:53 am - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 2:00 am

Ankara Valiliği, Ezidi kız çocuğu Ankara’ya kaçırarak satışa çıkaran IŞİD’linin tutuklandığını açıkladı. IŞİD’li aileye verildiği belirtilen çocuğun koruma altına alındığı duyuruldu.

IŞİD tarafından 2017 yılında Türkiye’ye kaçırılan, ardından derin internette (dark web) satışa çıkarılan ve Ankara’da Şubat 2021’de örgütün hücre evine düzenlenen operasyonla kurtarıldığı açıklanan Ezidi kız çocuğunun yine IŞİD’li aileye teslim edildiği belirtilmişti.

Artı Gerçek’ten Hale Gönültaş’ın gündem olan bu haberi sonrası Ankara Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada söz konusu IŞİD’linin tutuklandığı, çocuğun korumaya altına alındığı duyuruldu.

IŞİD tarafından internette satılmak istenen çocuğun hikâyesini anlattı

Valiliğin açıklaması şu şekilde:

“Ezidi bir kız çocuğun satılığa çıkarıldığına dair sosyal medyada yer alan bilgiler üzerine İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışma sonucunda, Irak uyruklu S. O., beraberindeki Ezidi çocuk A. S. O. ile birlikte ele geçirilmiş olup; S. O. adli mercilerce tutuklanmış ve Ezidi çocuk A. S. O, Valiliğimizce devlet koruması altına alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Firari IŞİD hükümlüsü olan S.O. hakkında ‘insan ticareti yapma’ suçundan 18 yıla kadar hapis ve 15 bin güne kadar adli para cezası istemiyle dava açılmıştı.