IŞİD tarafından internette satılmak istenen çocuğun hikâyesini anlattı

Yayın tarihi: 4 Mart 2021 Perşembe 1:21 am - Güncelleme: 4 Mart 2021 Perşembe 1:27 am

Gazeteci Hale Gönültaş, IŞİD tarafından Irak’tan kaçırılan bir kız çocuğunun internette satılmaya çalışılmasına ilişkin yaptığı haberi gazeteci Mustafa Hoş’un programında anlattı.

Konu üzerine imzalı haberini Babıali TV’de Mustafa Hoş’un programında anlatan Hale Gönültaş, “Bir ezidi kadın Irak’tan kaçırılıyor. Keçiören’de karakolun tam arka sokağında bir ev tutuluyor ve çocuk oraya yerleştiriliyor. Abisi tüm Irak’ta ve Türkiye’de kardeşini arıyor. Ankara’da izine rastladıktan sonra, aylarca uğraşıyor ve kardeşini bulduktan sonra bir avukatla kardeşinin tutulduğu evin arka sokağındaki karakola gidip şikayetçi oluyor. Karakoldaki polis amiri terörle mücadele ekiplerine haber veriyor ve o gece baskın yapılıyor” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da geçen hafta polis operasyonuyla bir IŞİD’linin evinden kurtarılan yedi yaşındaki kız çocuğunun derin internetten satışa çıkarıldığı öğrenildi. Derin internetteki satış odasında çocuğun boydan bir fotoğrafıyla birlikte Kürtçe ve Arapça “satılığa çıkarıldığı” ilanı yayınlandı. ‘Satılık’ ilanı salı günü yayınlandı, polis çocuğun ailesi olduğunu belirterek en yüksek fiyatı vererek alıcı gibi davrandı ve çarşamba günü sabaha karşı Keçiören’de tutulduğu eve baskın gerçekleştirerek çocuğu kurtardı. Çocuk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine teslim edilirken onu rehin tutan IŞİD şüphelisi ise Ankara TEM ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haberin detayları için tıklayın