Eurovision için şartlı seyirci kararı

Yayın tarihi: 1 Nisan 2021 Perşembe 10:42 am - Güncelleme: 1 Nisan 2021 Perşembe 10:42 am

Bu yıl Hollanda’da yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması için 3 bin 500 kişiyle sınırlandırılmak üzere seyirci alınmasına karar verildi. Şart olarak seyircilerin Hollanda’da yaşaması ve korona testlerinin negatif olması gerekiyor.

Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgınında vaka sayısı dünya genelinde artış gösterirken, spor ve sanat etkinlikleri de uzun süredir seyircisiz sürdürülüyor. Mayıs ayında Hollanda’da düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması için bu durumla ilgili kritik bir karar alındı.

18-22 Mayıs tarihleri arasında Rotterdam’da yapılacak yarışmaya seyirci alınmasına karar verildi. Telegraaf gazetesinin haberine göre, seyirci sayısı için sınırlama getirildi.

SEYİRCİLER İÇİN İKİ ŞART İSTENİYOR

Haberde, ülke genelinde tiyatro, konferans ve futbol maçlarında deneme amaçlı olarak sınırlı sayıda seyirci uygulamasının başladığı hatırlatılarak, Eurovision’a ön eleme, yarı final ve final aşamalarında 3 bin 500 seyirci kabul edilecek. Seyircilerde aranan şart ise negatif test sonucu ve Hollanda’da yaşıyor olmak.

65. Eurovision Şarkı Yarışması’na 39 ülkeden yarışmacı katılacak. Geçtiğimiz günlerde Belarus’un diskalifiye edildiği yarışmayı televizyonları başında 200 milyon kişinin izlemesi bekleniyor. 2019’da yapılan son yarışmayı Hollanda adına yarışan Duncan Laurence, Arcade adlı şarkısıyla kazanmıştı.