Türk kullanıcıların %43’ü eşleri ve partnerleri ile fotoğraf paylaşmıyor

Yayın tarihi: 7 Eylül 2023 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 6 Eylül 2023 Çarşamba 12:59 pm

Dijital Batıl İnançlar anketi, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesindeki katılımcıların yarısından fazlasının (%55) partnerleri veya eşleriyle sosyal ağlarda fotoğraf paylaşmadığını ortaya koydu. Türkiye’de bu oran %43 olarak belirlendi.

Kişisel fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasının bazı olumsuz sonuçları olabiliyor. Veri ihlalleri nedeniyle fotolarda istenmeyen kişiler tarafından ele geçirilebiliyor ve kişisel bilgilerin açığa çıkması riski doğabiliyor.

Sonrasında siber suçlular bu fotolarda kimlik hırsızlığı veya oltalama saldırıları için bilgi toplamak amacıyla kullanabiliyor. Fotoğraflara gömülü konum verileri, kullanıcının nerede olduğunu açığa çıkararak fiziksel güvenliği dahi tehlikeye atabiliyor.

 fotoğraf

 

İlginizi çekebilir: Facebook açığı Instagram kişisel bilgileri bakın nasıl ortaya çıkarıyor

Kullanıcılar sevdikleriyle görsel paylaşmaktan kaçınmalarına dair farklı nedenler sunuyor. Türkiye’de insanların %60’ı özel hayatları hakkında kimsenin bilgi sahibi olmasını istemiyor. Her beş katılımcıdan biri (%19) fotolardaki görünümünü beğenmiyor.

%20’si partnerlerinin ortak fotolarını herkese açık olarak paylaşılmasını istemediğini söylüyor (erkekler bu görüşü kadınlardan daha sık dile getiriyor). Türkiye’den ankete katılan her dört kişiden biri (%25) fotolarda herkese açık olarak paylaşılması halinde kendilerinin veya ilişkilerinin uğursuzluğa uğrayacağından korkuyor.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 ölümden döndü