Eski hakemler yorumladı: Fred’e verilen kırmızı kart doğru mu?

Yayın tarihi: 21 Aralık 2023 Perşembe 10:30 am - Güncelleme: 21 Aralık 2023 Perşembe 10:30 am

Fenerbahçe‘de Kayserispor maçında Fred kırmızı kart görerek Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü. Kırmızı kart kararı tartışma konusu oldu. Peki kart doğru mu, değil mi? Eski hakemler yorumladı…

Trendyol Süper Lig’de Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Kayserispor’u 4-3 mağlup etti. Sarı lacivertlerde takımın kilit oyuncusu Fred maçın son dakikalarında kırmızı kart görerek pazar günü oynanacak Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü.

Hakem Zorbay Küçük’ün kırmızı kart kararı sosyal medyada tartışma konusu oldu. Peki kart doğru mu değil mi?  Yayıncı kuruluştaki eski hakemler değerlendirdi:

Deniz Çoban: Bence faul kararı doğru. Bir şey söylüyor, raporu okuma şansımız olsa görürüz. İtirazdan çıkan sarı kartlar doğru sonrası onur kırıcı bir şey söylediyse kırmızı kart. Mert Hakan’ın sadece bu davranışlarıyla değil, beraberinde bir şeyler söylediğini düşünüyorum. Ben sadece bu hareketlerden gördüyse, doğru bulmuyorum ama bir şey söylediğini düşünüyorum.

Bahattin Duran: Hakem takdiri diyorum faul için. İki sarı kart da doğru, ilk sarı kartlar doğru. Mert Hakan’ı sakinleştiremedi takım arkadaşları. Bu konuda hiç yorum yapmayayım, takım arkadaşlarının ve hocasının Mert Hakan’a tavrına bakalım, zaten her şey açık.

Bülent Yıldırım: Net bir ihlal, net bir faul. Bundan yana bir şüphe yok. İki sarı kartın da doğru olduğunu düşünüyorum. Kural 12 der ki saldırgan, aşağılayıcı, küfürlü bir şekilde davranırsanız, bir şey söylerseniz, illa küfür olması gerekmez, bu kırmızı karttır. Hiçbir hakem böyle bir karambolde kimseyi ihraç etmez. Burada bir şey duydu. Bu saldırgan olabilir, aşağılayıcı olabilir, illa küfür değil. Bu tamamen hakemin takdirinde. Ancak şok edici bir şey söylemiş olmalı ki bu dakikaya kadar sakin olan hakem çat diye kırmızı gösteriyor. Arkada duyan Attamah ve Kemen de hakemin doğru yaptığını ifade etmeye çalışıyorlar. Bunun takdirini yapacak biz değiliz, sahadaki hakem.

Kayseri’de gol düellosunun kazananı Fenerbahçe! Galatasaray maçı öncesi iki kırmızı kart

Kaynak: TELE1