‘Eşim de ben de çalışıyoruz’ diyen emekli: 7 bin 500 lira alıyorum, ‘yetmiyor’ diyen nankör

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2023 Salı 11:21 am - Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı 1:48 pm

Emeklinin zam isyanı sürerken, “Eşim de ben de çalışıyoruz” diyerek “Yetmiyor” diyen nankörlükle suçlayan emekli gündem oldu. 

Türkiye’de ekonomik kriz gün geçtikçe derinleşirken, bazı emeklilere yüzde 25’lik zam öngörüldü. Zam en düşük aylık olan 7 bin 500 lira alanlar yararlanamayacak.

TBMM’de görüşmeleri süren teklif için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den de yeni teklif geldi. Bahçeli “Emeklilerimizi yüzde 25’lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. MHP olarak teklifimiz şudur. 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır” dedi.

Bu arada sosyal medyada “Emekli maaşı yetmiyor” diyenleri nankörlükle suçlayan Bağ-Kur emeklisi kadın gündem oldu. Medya Ankara isimli Youtube kanalının Ankara Sıhhıye Meydanı’nda gerçekleştirdiği sokak röportajında konuşan emekli kadın ekonomiden memnun olduğunu ifade etti.

Eşi ve kendisinin çalıştığını da belirten kadın “Nankörler… Bağ-kur emeklisiyim, 7.500 lira maaş alıyorum. 4 bin 500 lira kiraya veriyorum, kalan para eşimle ikimize yetiyor. Tabii eşim, ben çalışıyorum. Onlar nankörler… 22 değil, 202 versen yine ‘Az’ derler” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli’den emekli maaşlarına zam çağrısı: Seyyanen zam emekli maaşlarına yansıtılmalı

Emekliler için son umut! 7500 lirada kalan aylıklar için iki farklı tahmin

Emekli vekiller için maaş düzenlemesi: 69 bin TL’ye çıkıyor