Erzurum provokasyonuna yanıt Sabiha Gökçen’de halayla verildi

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 3:19 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 3:20 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

İstanbullu yurttaşlar, dün Erzurum’daki mitinginde taşlı saldırıya uğrayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nu karşılamak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’na akın etti. Büyük bir coşkuyla havaalanına gelen vatandaşlar seçime yönelik mesajlarını TELE1’le paylaştı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dün Erzurum’daki mitingi sırasında bir grup provokatör tarafından taşlı saldırı gerçekleştirildi.

Saldırı sırasında, Erzurum Valiliği ve polis ekiplerine tedbirlerin yetersizliği nedeniyle tepki gösteren İmamoğlu, saldırının şiddetinin artmasının üzerine konuşma yaptığı otobüsün üzerinden inmek zorunda kaldı.

MİTİNGE KATILAN VATANDAŞLAR YARALANDI

İmamoğlu’n atılan taşlar, mitinge katılan ve aralarında çocukların da bulunduğu bazı yurttaşların yaralanmasına sebep oldu.

AKP’li Başkan kışkırttı ! MHP’lilerle birlikte Hüda Par görünümlü Hizbullah teröristlerinden İmamoğlu’na taşlı saldırı

SALDIRIYA TEPKİ YAĞDI

Söz konusu saldırı, Türkiye’nin gündemine oturdu. Sosyal medyada milyonlarca vatandaş saldırıyı kınarken, tedbirlerin ve müdahalenin yetersizliği nedeniyle Erzurum Valiliği ve polis ekiplerine tepki gösterdi.

KAFTANCIOĞLU ÇAĞRI YAPTI YURTTAŞLAR HAVALİMANINA AKIN ETTİ

Saldırının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yurttaşlara seslenerek, “Sevgili İstanbullular, sizleri 20.15’den itibaren Sabiha Gökçen Havalimanına bekliyoruz Ekrem İmamoğlu’nu karşılamak ve yapılanlara karşı kardeşçe duruş sergilemek üzere” ifadelerini kullandı.

HALAY EŞLİĞİNDE İMAMOĞLU’NU KARŞILADILAR

Binlerce yurttaş İmamoğlu’nu karşılamak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldi. Yurttaşlar İmamoğlu’nu, “Ekrem Başkana uzanan eller kırılsın”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Ekrem İmamoğlu yalnız değildir” sloganlarıyla karşıladı.

Vatandaşlar, İmamoğlu’nu beklerken halay çekerek, “Her şey çok güzel olacak” mesajı verdi.

İmamoğlu ‘Hesap soracağım’ diyerek taşlı saldırıda neler yaşandığını tek tek anlattı

TELE1 YURTTAŞLARLA KONUŞTU

TELE1’den Egehan Erkün’e konuşan vatandaşlar, Erzurum’da gerçekleştirilen provokatif saldırıyı kınadı. 14 Mayıs’ta seçimleri kazanacaklarını ifade eden yurttaşlar, “Her şey çok güzel olacak” ifadesini kullandı.