Erkan Baş’tan TBMM’de Hrant Dink isyanı: Vicdanı olan herkese sormak istiyorum

Yayın tarihi: 22 Kasım 2023 Çarşamba 6:16 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2023 Çarşamba 6:18 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın serbest bırakılmasına tepki göstererek, “Sevgili Hrant Dink’in bir çete tarafından, bir suç örgütü tarafından üstelik büyük bir planın parçası olarak tasarlanarak, planlanarak, canice öldürüldüğüne ilişkin en küçük bir şüphemiz var mı?” diye sordu.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM’de düzenlediği haftalık basın toplantısında konuştu.

Erkan Baş, eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesine tepki gösterdi.

“GEÇİN BİZİ”

Hrant Dink’in bir suç örgütü tarafından büyük bir planın parçası olarak öldürüldüğü değerlendirmesinde bulunan Baş şu ifadeleri kullandı:

“Vicdanı olan herkese seslenmek istiyorum. Vicdanı olan herkese sormak istiyorum. Sevgili Hrant Dink’in bir çete tarafından, bir suç örgütü tarafından üstelik büyük bir planın parçası olarak tasarlanarak, planlanarak, canice öldürüldüğüne ilişkin en küçük bir şüphemiz var mı? Bu cinayeti işlemiş tetikçi şu anda salıverilmiş, ortada geziyor ama bu memlekette fikrini söyleyen, yazan, çizen, düşünen, konuşan, halkın belki de söyleyemediği şeyleri görev bilip yüksek sesle söyleyen yüzlerce, binlerce siyasetçi şu anda bu iktidar tarafından cezaevinden tutuluyor. Bu mu adalet? Bunu vicdanına, geçin bizi vicdanına anlatabilen bir kişi var mı?”

Merdan Yanardağ: Hrant Dink, FETÖ tarafından planlanarak öldürüldü

 

Kaynak: TELE1