Erkan Baş: Her belediye meclisinde bir TİP’li olacak

Yayın tarihi: 6 Ekim 2023 Cuma 11:40 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma 11:51 pm

Hatay’da ‘Can Atalay’a Özgürlük Yürüyüşü’nü sürdüren TİP Genel Başkanı Erkan Baş partisinin yerel seçim stratejisini TELE1’de açıkladı.

Milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Hatay Milletvekili Can Atalay için ‘Özgürlük Yürüyüşü’ başlatan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TELE1’de Evren Özalkuş’un sunduğu ‘Gündem Özel’ programına konuk oldu.

Yürüyüşün üç amacı olduğunu belirten Baş “Hem Can’ı o zindan çıkaracağız, hem de Türkiye’nin özgürlük mücadelesine bir katkı yapacağız” dedi. Partisinin yerel seçim stratejisine de değinen Baş, “Gerekli gördüğümüz yerlerde adaylar çıkaracağız. Her belediye meclisinde bir TİP’li olacak. Kim yanlış yapıyorsa karşısında TİP’i görecek” ifadelerini kullandı.

Baş’ın açıklamaları özetle şöyle:

‘CAN’I O ZİNDANDAN ÇIKARACAĞIZ’ 

“Bugün 33 kilometre yürüdük. Yürüyüş için kesin bir bitiş tarihi yok. TBMM açılışı olan 1 Ekim’de başlatmamızın bir anlamı vardı. Halkın temsilcilerinin yer aldığı TBMM’de 1 kişi eksik. Buna dikkat çekmek istiyoruz. Açık söylemek gerekirse 5 Ekim’de AYM’den sevindirici bir haber geldi. Yurttaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede ortaya çıkan sonuç sabredecek bir günümüz bile yok. Depremin en ağır sonuçlarının yaşandığı Hatay’da yurttaş kendisini temsil etmek üzere Can Atalay’ı, TİP’i görevlendirdi. Hatay halkının talebini iletmemiz AKP eliyle engelleniyordu. Tahamülümüz kalmadı ve yürüyüş başlattık. Umuyoruz ki en kısa sürede sonuç alırız. Bu yürüyüşün esas mesajları; bir Hatay halkı sahipsiz değildir. İki Can’ın özgürlüğü için yürüyoruz. Üç de Hatay halkının uğradığı haksızlıklara karşı yürüyüş başlattık. Yürüyüş nedeniyle Merdan Yanardağ’ın duruşmasına katılamadık. Bu yayın vesilesiyle TELE1 Ailesi ve Merdan Yanardağ’a ‘Geçmiş olsun’ dileklerimizi iletiyoruz. Yol boyunca çok önemli destekler aldık, tahmin ettiğimizin ötesinde. Bir oy aldığımız mahalleden geçtik, orada çok büyük destek aldık. Yürüyüş iyi gidiyor, zorlu bir yanı yok. Attığımız her adımda haklı bir mücadele vermenin huzuruyla, mutluluğa güçlenerek ilerliyoruz. Böyle devam edeceğiz. Hem Can’ı o zindan çıkaracağız, hem de Türkiye’nin özgürlük mücadelesine bir katkı yaptığımıza inanıyoruz.

‘TÜRKİYE’NİN ESAS İHTİYACI KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM’

Geçen seçimlere ilişkin yapılan tartışmaları takip ediyoruz, kendi muhasebimizi yaptık. Kongre sürecindeyiz tabii bizim kongrelerimizde kavga dövüş olmadığı için yeteri kadar ilgi çekmiyor olabilir. İzleyenin bile çok şey öğrenebileceğiz bir kongre sürecindeyiz. Biz kimin genel başkanı, kimin il başkanı, kimin ilçe başkanı olacağını tartışmıyoruz. Biz temel sorunumuz ne yapmalıyız, nasıl yapmalıyızdır? Ben Türkiye siyasetinde esas ihtiyaç köklü bir değişim. Sadece koltuk değişimi değil siyaset yapma anlayışı değişmeli. Biz elimizden geldikçe bunu yapıyoruz.

‘GEREKLİ GÖRDÜĞÜMÜZ YERLERDE ADAY ÇIKARACAĞIZ, HER BELEDİYE MECLİSİ’NDE BİR TİP’Lİ OLACAK’

Geçmişten çıkartmamız gereken en önemli ders seçimler sadece seçim sürecindeki faaliyetler değildir. Önemli olan seçime kadar yaptıklarınız. TİP’in tabii ki yerel seçimlere ilişkin bir hazırlığı var. Şunu söyleyeyim ama biz iktidarı yenilgiye uğratma merkezli bakışa devam edeceğiz. İktidarı yenilgiye uğratacağız. Türkiye’de yeni yerel yönetim anlayışının güçlenmesi için yeni mevziler kazanacağız. Hem kaybettireceğiz hem kazanacağız. Bu yürüyüşün hemen arkasından bunu göreceksiniz çalıştaylarla. Yurttaş ne istiyor? Bunun yol haritasını çıkaracağız. Gerekli gördüğümüz yerlerde adaylar çıkaracağız. Şu an aldığımız kararı söyleyeyim mümkün olduğunca fazla sayıda yerde sosyalist, halkçı, kamucu belediyeciliği güçlendirmemiz gerekiyor. Bu Türkiye’nin es geçilemeyecek bir ihtiyacı. Tüm belediye meclislerinde TİP iddialı bir şekilde seçime girecektir. İktidar kim olursa iktidarı denetleyeceği bir TİP’e ihtiyaç var. Maalesef Türkiye’nin tek sorunu iktidarın kötü yönetimi değil. İktidar muhalefeti belli yerlerde kendine benzetti, bu çok üzücü. Biz bu konuda çok iddialıyız, yerel yönetimlerde çok farklı olacağız. Her belediye meclisinde bir TİP’li olacak. Kim yanlış yapıyorsa karşısında TİP’i görecek.