Erdoğan’ın sözlerini yanlış anlayan ‘Yeliz’: Tepesine inelim!

Yayın tarihi: 24 Kasım 2020 Salı 11:11 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2020 Salı 11:11 pm

AKP’li Erdoğan’ın “Kendimizi Avrupa’da görüyoruz” açıklamasını yanlış anlayan “Yeliz” takma adıyla bilinen AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Avrupa’ya diyoruz. Hatta, O korsan Alman asker gemisinin tepesine tepesine inelim diyoruz” dedi.

Gazete Duvar’ın aktardıklarına göre; Sosyal medyada ‘Yeliz’ takma adıyla sahte hesap açıp kendi mesajlarını beğendiği ortaya çıkan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Kendimizi Avrupa’da görüyoruz” sözlerini Avrupa’yı fetih iması olarak anladı.

Doğu Akdeniz’de Türk gemisinin Alman askerleri tarafından aranması girişimini hatırlatan Çamlı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan’ın “Kendimizi Avrupa’da görüyoruz” sözünü alıntılayarak altına şöyle yazdı:

“Hatta, haksız hukuksuz gemi baskını gibi olaylar yaşadıkça, imanımız ve iştiyakımız tahrik oluyor. ‘Bir an önce gidelim şu Avrupa’ya’ diyoruz. Hatta o korsan Alman asker gemisinin tepesine tepesine inelim diyoruz.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukuk reformuna hazırlandıklarını açıklamasının ardından uzun bir süredir tepki gösterdiği AB’ye ilk kez sıcak bir mesaj vermiş ve “Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa’da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz” demişti.