Erdoğan’ın mikrofon uzattığı küçük çocuk Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ diyerek iktidar için oy istedi

Yayın tarihi: 30 Ocak 2022 Pazar 2:45 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2022 Pazar 6:04 pm

AKP’li  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da gerçekleştirdiği “Toplu Açılış Töreni”nde akıl almaz olaylar yaşandı. Erdoğan’ın sahneye çıkarttığı 10 yaşındaki bir çocuğun, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na hakaret ederek iktidar için oy istemesi ve Erdoğan başta olmak üzere diğer AKP’li yöneticilerin buna kahkaha ile karşılık vermesi tepkilere neden oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’da  Toplu Açılış Töreni’nde konuştu. Konuşmalarında sık sık muhalefeti hedef alan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı ihale videosu ile ilgili “Geçen akşam yine çıkmış, benim televizyon programım var. Aynı saatte o da kendi özelinden açıklama yapıyor. Bir ihale yapmışız, bu ihalede de “5’li çete” diyor müteahhit firmalara. Bu firmalara 3 kat fazlasına verdiğimizi söylüyor. Ben ihalelere imza atmam, Bay Kemal yalancılığını ispat etti. Ulaştırma Bakanımız Adil Bey’e “Çık ve bunun dersini ver” dedim. Adil kardeşim çıktı, televizyonda buna güzel bir ders verdi.” dedi.

Küçücük çocuğun siyasete alet edilmesine tepki yağdı!

Kılıçdaroğlu’nun kendisine açtığı 5 kuruşluk davayı geçtiğimiz haftalarda kaybeden Erdoğan, “Açtığım davaların hepsini kazanıyorum. Eğer böyle olmasaydı, yüzlerine karşı her türlü hakaretleri edenleri zoraki baş tacı etmezlerdi” ifadelerini kullandı.

Bakan, Kılıçdaroğlu’nun ‘6 milyar lira peşkeş çekilen ihale’ iddiasını doğruladı

SEDEF KABAŞ’I DA HEDEF ALDI

Sedef Kabaş, TEDx’te yaptığı ‘Algı ve iletişim teknikleri’ konulu konuşmasında “Kitleleri etkilemek istiyorsanız ortaya kçok büyük bir yalan atın ve bunu sürekli tekrarlayın” sözlerini kullanmış, yandaş medya ise Kabaş’ın 20 dakikalık konuşmasından bu kısmı çıkarıp, ‘CHP’nin yalan stratejisi’ başlıklı haber yazılarıyla basına servis etmişti. Erdoğan’da bu furyaya katılarak Trabzondaki konuşmasında “Bunların hayatı yalan. İşte bir tanesi vardı ya, bir kadın. Televizyonda çıkıp ne diyordu ‘En büyük yalanı söyleyeceksin’ bunları dediler mi? İşte yargı aldı, tutukladı şimdi cezaevinde. Kime çalışıyordu? Bay Kemal’e çalışıyordu” dedi.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUK SAHNEYE ÇIKARAK İKTİDAR İÇİN OY İSTEDİ

Öte yandan, sahneye çıkan 10 yaşındaki bir çocuk AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden mikrofonu alarak “Bay Kemal hain, Erdoğan’a oy verin” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinden de örnek alarak konuşan çocuğun yaptığı bu davranış, iktidarın kullandığı nefret söylemlerinin hangi yaşlara kadar etkilediğini de gözler önüne serdi.

CHP TEPKİ GÖSTERDİ: KINIYORUZ!

Olaya tepki gösteren CHP Genel Merkezi, “Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın. Kınıyoruz!” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş “hain” ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum.

 

 

Bakan, Kılıçdaroğlu’nun ‘6 milyar lira peşkeş çekilen ihale’ iddiasını doğruladı