İşte Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği 6 milyar liralık yolsuzluğun yapıldığı ihale

Yayın tarihi: 27 Ocak 2022 Perşembe 1:16 am - Güncelleme: 27 Ocak 2022 Perşembe 10:20 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile hazineden 6 milyar TL’nin 5’li çeteye aktarıldığı ihale belli oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NTV canlı yayınına çıkacağı saatte Twitter’dan ‘önemli bir konu’ hakkında bilgi vereceğini paylaşmıştı.

CHP lideri Twitter hesabından konuyla ilgili açıklamasında, “Sevgili halkım, bu akşam saat 22.00’de önemli bir konu hakkında size bilgi vereceğim. Burada buluşmak üzere…” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında, “AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL’nin 5’li çeteye peşkeş çekildiğini”söyledi.

“İHALENİN NEREYE AİT OLDUĞU BELLİ OLDU”

Gazeteci Ozan Gündoğdu, CHP Lideri’nin bahsettiği ihalenin Bursa Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ihalesi olduğunu savundu. Gündoğdu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği ihale Bursa Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ihalesi. Bu ihale önce iptal ediliyor sonra 3 katı bedelle ve pazarlık usulüyle Kalyon’a veriliyor, daha sonra da Kalyon’un bu ihalede kamudan alacağı 9,5 milyar TL vergiden istisna tutuluyor.,”

Kılıçdaroğlu: Hazinenin 6 milyar lirası nerede?