Sedef Kabaş’tan ‘saray’ vurgulu mesaj

Yayın tarihi: 29 Ocak 2022 Cumartesi 8:41 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2022 Cumartesi 8:41 pm

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla tutuklanan Sedef Kabaş “Mesele sarayda yaşamak değil, mesele gönüllerde taht kurmaktır” mesajını paylaştı.

TELE1’de ‘Demokrasi Arenası’ programındaki sözleri gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla tutuklanan Sedef Kabaş’tan yeni mesaj geldi.

Twitter hesabından paylaşılan mesajda Kabaş, “Mesele sarayda yaşamak değil, mesele gönüllerde taht kurmaktır” dedi. Kabaş’ın mesajı “Sedef Kabaş’a özgürlük” etiketiyle paylaşıldı.

RTÜK sansürü öncesi son Demokrasi Arenası

‘MİLYONLARIN AHINDAN KURTULAMAYACAKSINIZ’

26 Ocak’ta paylaştığı mesajında kaçma ve delil karartma gerekçesiyle tutuklanmasına değinen Kabaş, “Kaçma ve delil karartma gerekçesiyle tutukluyum. Öyle mi? Uçak biletimi hazır etseniz, kaçmam. Yazdıklarım, konuştuklarım delil ise; tek bir harfine dokunmam. Esasen siz gerçeklerden kaçamayacak ve milyonların ahından kurtulamayacaksınız” ifadelerini kullanmıştı.

Kabaş, aynı gün yaptığı ikinci paylaşımla açıklamalarına şöyle devam etmişti: “Daha polis ifademi almamıştı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den ‘Hak ettiği karşılığı bulacaktır’ açıklaması geldi. Belli ki savcıya verdiğim ifade, sevk edildiğim mahkeme, göstermelik rutin bir süreçten ibaretti. Hapsedilmem için ‘göklerden gelen bir karar’ çoktan verilmişti.”

Sedef Kabaş’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi

Sedef Kabaş “Cumhurbaşkanı’na Hakaret” gerekçesiyle tutuklandı

NE OLMUŞTU?

Kabaş, Demokrasi Arenası programında “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur” ifadelerini kullanmış ve 22 Ocak’ta ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla tutuklanmıştı.

RTÜK de o sözleri gerekçe göstererek, TELE1 hakkında inceleme başlatmış ve iki ayrı para cezası kesmiş, Demokrasi Arenası programını 5 haftalığını durdurma kararı almıştı.

RTÜK’ten TELE1’e ceza yağdı! Hedef basın özgürlüğü