Erdoğan’ın korumaları tarafından darp edilen Sürenoğlu: Takipsizlik kararına itiraz edeceğiz

Yayın tarihi: 7 Haziran 2021 Pazartesi 1:13 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2021 Pazartesi 2:52 pm

Cumhurbaşkanlığı korumaları ve polislerin İstanbul Ortaköy’de darp edilen Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun işkence davasında takipsizlik kararı verildi. Sürenoğlu, “Bir aşama daha var” diyerek dosyanın açılmasını beklediklerini söyledi.

13 Nisan 2019 tarihinde Ortaköy’de trafiğin durması üzerine otobüsten inerek yürüyen Sürenoğlu’nun yolu kesildi. Otelde düğün olduğu söylenen Sürenoğlu, polise “Bir düğün için bu olur mu?” diye sorunca oradan geçen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları ve polisler tarafından darp edildi.

“SENİ BOĞAZ’A ATARIZ”

Bir araca bindirilen Sürenoğlu düğünün olduğu Çırağan Sarayı’na götürüldü. Sürenoğlu araçta da darp edildi. Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğine dair bir rapor imzalatılmak istendi. Sürenoğlu reddetti. “Seni Boğaz’a atarız, kimse bulamaz” diye tehdit edildi, zorla imzaladı. Darp raporu almak isteyen Sürenoğlu üç hastane gezdi, 10 doktorla görüştü. Savcı tutuklama istedi, mahkeme ise ev hapsi şartıyla bıraktı. Sürenoğlu hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaretten açılan dava kısa sürede düştü.

“TAKİPSİZLİĞE KARŞI İTİRAZ HAKKIMIZ VAR”

Olaya ilişkin TELE1’e konuşan Avukat Sertuğ Sürenoğlu, şunları söyledi:

“İtiraz edeceğiz, süreç tamamlanmadı. Sulh Ceza Mahkemesi kararını verdikten sonra o karara göre dosya biterse tam bitmiş olacak. Sonrasında Anayasa Mahkemesi var. Sulh Ceza kabul ederse dosya yeniden açılacak diye bekliyoruz.

Savcılık kararını vermiş oldu ve dosyayı kapattı ama savcının kararına karşı 15 gün itiraz hakkımız var. İtiraz hakkımızı kullanacağız. Dosyanın yeniden açılmasını bekliyoruz.

Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından dövülen avukatın davasında takipsizlik kararı!