Erdoğan’ın ‘gayet uygun’ dediği Tarım Kredi marketleri içme suyu fiyatında zincir marketleri solladı!

Yayın tarihi: 6 Ekim 2023 Cuma 5:13 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma 5:15 pm

Tarım Kredi marketlerde satılan su ile zincir marketlerde satılan aynı markaya ait sulardaki 1 liralık fiyat farkı göze çarptı.

Ucuz olarak lanse edilen Tarım Kredi marketleri, son dönemde yüksek fiyatlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Zincir marketlerde 4.95 TL’ye satılan yarım litrelik suyun Tarım Kredi’de 5.90 TL olduğu görüldü.

Erdoğan’ın ‘gayet uygun’ dediği Tarım Kredi’nin hem fiyatları hem zararı uçtu

İlk şubesini Mart 2017’de Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde son zamanlarda fiyat artışları dikkat çekti. İstanbul’da ucuz alışveriş için kurulan Tarım Kredi kooperatifleri marketlerinde içme suyu cep yakıyor. Vatandaşlar da fiyat farkından şikayet etti. İstanbul Bahçelievler’de bulunan bir zincir markette 4,95 TL olan yarım litrelik içme suyunun aynı markayla Tarım Kredi Kooperatif markette 5,90 TL’ye satıldığı görüldü.

Aynı markanın ürünü olan su fiyatındaki 1 TL’ye yakın fiyat farkına vatandaşlar tepki göstererek incelenmesi gerektiğini söyledi. Aynı cadde üzerinde bulunan farklı bir markaya ait en ucuz 0,5 litrelik su ise bir başka zincir markette 2,25 TL’den satılıyor. (İHA)

Tarım Kredi marketleri ithal ürünlerle doldu! Pirinç Yunanistan’dan mercimek Kanada’dan