Erdoğan’ın eski doktoru Çömez’in iddialarına Diyanet’ten yanıt geldi

Yayın tarihi: 12 Mart 2022 Cumartesi 5:29 pm - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 9:32 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski doktoru Op. Dr. Turhan Çömez’in, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş için “Londra’da ev almış” iddialarına, Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan’dan açıklama geldi.

Erdoğan’ın eski doktoru Op. Dr. Turhan Çömez, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş için, “Diyanet İşleri Başkanı Londra’da ev alıyormuş. Uyarıda bulunayım, paranın kaynağını sorar İngiliz hükümeti. Maaşına bakar, ev parasını nasıl bulduğunun belgesini ister. Rezil olmayın sonra…” demişti.

“YALANDIR, İFTİRADIR”

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “FETÖ’nün trollerinden ve bizzat kaçak FETÖ’cülerin hesaplardan yeni bir yalan ortaya atılmış. Güya Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş hocamız Londra’da ev satın almış. Yalandır iftiradır. Tamamen hain yapının algı operasyonudur. Böyle bir satın alma asla olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Orhan daha sonra tekrardan bir paylaşımda bulunarak Çömez ile konuştuklarını şu şekilde ifade etti:

“Az önce kendisine ulaştım. Böyle bir satın almanın olmadığını dile getirdim. Kendisi bugünkü açıklamamızı görmediğini ifade etti. Tekrar edelim bir kez daha Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş hocamızın böyle bir ev satın aldığı ya da alacağı doğru değildir.”

Ali Erbaş kripto para için karar veremedi

Diyanet, Ali Erbaş’ı yalanladı!