Erdoğan’ın eski doktoru isyan etti! Acıyorum…

Yayın tarihi: 1 Şubat 2022 Salı 10:43 am - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 10:43 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın eski doktoru ve danışmanı Turhan Çömez, birden fazla maaş aldığı iddialarıyla gündeme gelen ‘eski yol arkadaşları’na tepki göstererek, “Üzülüyorum ve acıyorum hak etmedikleri maaşları alan eski yol arkadaşlarıma” ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKKMB) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, 11 maaş aldığı ve aylık 150 bin TL’lik geliri olduğu iddialarıyla gündeme gelmiş; geçtiğimiz günlerde de görevden alınmıştı. Poyraz’ın görevden alınmasıyla ilgili eski AKP Balıkesir Milletvekili, Erdoğan’ın eski doktoru, özel kalem müdürü ve danışmanı Turhan Çömez, açıklamalarda bulundu. Sözcü’den Mert Öz’e açıklamalarda bulunan Çömez, “Fahrettin Poyraz’ın parti içinde ağırlığı yoktur. Görevden alınmasının önemli bir siyasi yansıması olmaz. Görevden alınmanın aldığı maaş sayısı ya da miktarı ile ilgisi de yok bana göre. Basit bir denge ya da denklem değişikliğidir bu. Partide ve sarayda bol maaşlı o kadar insan var ki, konu maaşla ilgili olsa onlarla ilgili de bir tasarruf yapılırdı” diye konuştu.

MAAŞI REDDETMİŞTİ

Turhan Çömez, 22. dönemde milletvekilliği yaptığı dönemde, 3 aylık dönem maaşının seçimden bir hafta önce yatırılması nedeniyle 1 hafta çalışarak 3 aylık maaş almayı reddetmişti. Çömez, Meclis Başkanlığı’na dilekçe vererek maaşının 2 ay 3 haftalık bölümünün kesilmesini istemişti.

Babacan’dan Erdoğan’ın fatura açıklamasına tepki