Erdoğan’ın elinden ödül alan Kaplanoğlu da çark etti! “İhanet”

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 2:12 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 2:21 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın elinden 2019 senesinde ödül alan yönetmen Semih Kaplanoğlu, Süleymaniye Camisi’nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı’na ait bina inşaatına tepki gösterdi. Erdoğan için 2017’de “Şahsi olarak Türkiye’yi yönetişini takdir ettiğim ve beğendiğim birisi” diyen Kaplanoğlu, dün yaptığı açıklamada ise “İhanet mi dediniz? Tarihe, ecdada, Sinan’a ve İstanbul’a…” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ödül verdiği yönetmen Semih Kaplanoğlu, Süleymaniye Cami’nin silüetini bozduğu gerekçesiyle tepki gösterilen Bilal Erdoğan’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’nın inşaatı üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kaplanoğu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “İhanet mi dediniz? Tarihe, ecdada, Sinan’a ve İstanbul’a…” ifadelerini kullandı.

“ŞAHSİ OLARAK BEĞENDİĞİM VE TAKDİR ETTİĞİM BİRİSİ” DEMİŞTİ

2017’deki bir röportajında kendisine sorulan “Sanatçıların iktidara yakın durmasının sıkıntılı bir şey oldu­ğunu düşünen çok insan var. Siz bu açıdan, filminizin galası­nın Cumhurbaşkanlığı’nda ve bir siyasi iktidarın genel başka­nının yanında yapılmasını kendi içinizde nasıl karşıladınız?” sorusuna Kaplanoğlu, şöyle yanıt vermişti:

“Benden çok, iktidar bana yakın durdu. Sonuçta onların teklifiydi. Ben de tabii ki Türkiye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın, bütün milletin sahibi olduğu Külliye’de böyle bir teklifte bulunmasını kabul ettim. Çünkü orası ona şahsi olarak ait değil, Türkiye Cumhuriyeti Cum­hurbaşkanlığı’nın mekânı. Cum­hurbaşkanı kim olursa olsun kabul ederdim. Ayrıca şahsi olarak da Türkiye’yi yönetişini takdir ettiğim ve beğendiğim birisi”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Fatih Demirtaş Mahallesi’nde bulunan ve Mimar Sinan’ın ‘kalfalık eseri’ olarak tanımladığı tarihi Süleymaniye Camisi’nin önünde yükselen proje tarihi caminin silüetini bozduğu gerekçesiyle sosyal medyada gündem oldu. AKP’ye destek veren paylaşımlar yapan pek çok hesap inşaata tepki göstererek CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) hedef aldı. Ancak inşaatın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’na ait olduğu ortaya çıktı. İnşaat projesini ise AK Partili İBB yönetiminin iptal edilen İstanbul seçiminden sonra ve ikinci seçim yapılmadan hemen önce alelacele hazırladığı ortaya çıkınca bu hesaplar yaptıkları paylaşımları sildi.

 

Süleymaniye Camisi’nin önünde inşaat! Bu zulümdür, yapmayın