Süleymaniye Camisi’nin önünde inşaat! Bu zulümdür, yapmayın

Yayın tarihi: 2 Şubat 2022 Çarşamba 11:56 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 11:56 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Süleymaniye Camisi’nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı’na ait bina inşaatına tepki gösterdi. Polat, “Bu yapılan zulümdür. Yapmayın” dedi.

Tarihi Süleymaniye Camisi’nin önünde İlim Yayma Vakfı için inşa edilen ve 2024’te bitmesi planlanan inşaat tepkilere neden oldu.

MAHİR POLAT’TAN TEPKİ

İnşaatın son halinin görüntüsünü paylaşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Süleymaniye’nin önünde yükselen bu yapı İlim Yayma Vakfı’nın yaptığı yeni binası. Nisan 2019’da dönemin İBB’si projesini yapıyor, koruma kurulundan onaylatıyor ve inşaata başlanıyor” bilgilerini verdi. Polat, “İzinli olsa da Süleymaniye Camii silüeti gibi bir hazineye bu yapılan zulümdür. Yapmayın! “ diye tepki gösterdi.

“BİZ BU ŞEHRE İHANET ETTİK” SÖZLERİ GÜNDEME GELDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 yılında yaptığı bir konuşmasında “Kadim şehirlerin en önemli güzelliği, ana karakterlerini kaybetmeden yeniyi bünyelerinde eritmesi, özlerinden katarak yeniden yoğurmasıdır. İstanbul bu açıdan gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum” demişti.

İBB, AKP Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan’dan parasını geri istiyor